|

Cumhurbaşkanı eşinden Türkiye'ye övgü

Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou'nun eşi Malika Issoufou Mahamadou, Türkiye'nin Nijer ile gerçekleştirdiği işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aa
00:00 - 21/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:33 - 21/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı eşinden Türkiye'ye övgü
Cumhurbaşkanı eşinden Türkiye'ye övgü

Malika Issoufou Mahamadou, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay Nijer'e yaptığı ziyaret esnasında ülkedeki birçok alanda eksikliklerin giderilmesi için verdiği talimatları uygulamaya başlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yeryüzü Doktorları yetkililerini Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda kabul etti.

TİKA Batı Afrika Sorumlusu Seda Ünal ve Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Havva Sula'nın da aralarında bulunduğu Türk heyeti, Mahamadou'ya Türkiye'nin bölgeye sunacağı katkıları görüştü.

Türkiye'yi ''kardeş ülke'' olarak nitelendiren Mahamadou, Türkleri diğer ülke vatandaşlarına göre kendisine daha yakın bulduğunu söyledi. Türk hükümetinin ve sivil toplum kuruluşlarının Nijer ile yaptığı işbirliğinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Mahamadou, '7Kardeş Türkiye'nin Nijer ile işbirliği bizim için çok önemli. Ülkenizin Nijer'e katkısı çok büyük, bunlar bizi çok memnun ediyor'' diye konuştu.

Türk ekibinden, ülkede erken yaşta doğumlar nedeniyle kadınların en büyük dramı haline gelen fistül hastalığı için katkı isteyen Mahamadou, heyettekilerin başkent Niamey ve diğer şehirlerde fistül merkezi kurma çalışmalarını takdirle karşıladı.

Mahamadou, ziyaret sonrasında heyettekilere çeşitli hediyeler sundu.

11 yıl önce