|

Damat Ferit benzetmesi densizliktir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 'Akil İnsanlar Heyeti hakkında eleştiride bulunanlara tepki gösterdi. Damat Ferit Paşa dönemine benzetenlere "densiz" diyen Çelik eleştirmenleri saygılıyı olmaya çağırdı.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 4/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 13:31 - 4/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Damat Ferit benzetmesi densizliktir!
Damat Ferit benzetmesi densizliktir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Çelik'in konuşmasından satırbaşları;

Bazı gazeteciler akil insanlar ile ilgili densizce açıklama yapıyor. O aklı siz kendinize saklayın. Beğenmezseniz eleştirirsiniz ama saygılı olmanız gerekir.

Heyeti zan altında bırakan yazılar yapanları küçültür. Damat Ferit Paşa dönemine benzetiyorlar. Bu benzetme densizliğin ta kendisidir. Heyet-i Akil diyorlar. Osmanlı'daki tamlama müennestir. Heyet-i Akil olmaz. Heyet-i Akile olur. Siz daha neyi nasıl yazacağınızı bilemezken bol keseden atın. O aklı kendinize saklayın.

Bu insanlara heyete hakaret etmek densizlik olan budur. Bunun başka olmayan şeylere benzetmek şapla şekeri birbirine karıştırmaktır. Bu gerçekten memleketimiz için hayati olan meselede sağduyulu olmaya çağırıyoruz.

Ben bu konuda herkesi aklı selim davranmaya davet ediyorum. Biz gelecekteki seçimleri düşünerek bunları yapmıyoruz, biz gelecek nesiller için bu adımları atıyoruz.

Ergenekon Davası ile ilgili mahkemeyi etkilemeye kalkan kişileri demokratik olmaya davet ediyoruz. CHP marjinal guruplar ile hareket ediyor. Salı günü yaptıkları grup toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu çözüm süreci ile alakalı tek bir laf etmiyor. Bazı kişiler soruyor diyorki Kılıçdaroğlu konu ile alakalı ne biliyoruz ki ne konuşalım. Ama çobana sorsanız bu konu hakkında söyleyecek bir şeyi mutlaka vardır.

Biz o yüzden CHP'yi bu konuda uyarıyoruz. Eğer bu adımları beğenmiyorsanız buyrun siz öneri getirin.

11 yıl önce