|

"Dara düşüldüğünde bir CHP'li gelip kurtarmıştır"

CHP Genel Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirirken, CHP'nin geçmişinden bahsetmeyi de ihmal etmedi. CHP'yi direnişin umudun adresi olarak gösteren kılıçdaroğlu, "ne zaman Türkiye dara düşse bir CHP'li gelip kurtarmıştır"dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 22/01/2013 Salı
Güncelleme: 13:55 - 22/01/2013 Salı
Yeni Şafak
"Dara düşüldüğünde bir CHP'li gelip kurtarmıştır"
"Dara düşüldüğünde bir CHP'li gelip kurtarmıştır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada DHKP-C davasından yargılan avukatlara sahip çıktı. "Bu avukatlar faili meçhullerle ilgileniyorlardı" diyen Kılıçdaroğlu, "O kişilerin anne babası yok mu? Bir de cezaevlerindeki haksız uygulamalarla ilgilendiriyorlar. Karakolda da haksızlıklarla ilgileniyorlar. Git boşanma davaları ile uğraş diyor diğer avukatlar arkadaşlarını savunmaya gidiyorlar, biber gazı, cop... Geldiğimiz noktaya bakın." dedi.


"Biz bu ülkeyi kolay kurmadık, biz dilekçeyle kurulmuş bir parti değiliz" diyen kılıçdaroğlu, "Bazı partiler birilerinin bürolarında kuruldu ama biz savaş meydanlarında kurulduk. Bütün partiler geldi gitti ama biz ayaktayız. Bu ülkenin namuslu insanların birleştiği partidir. Direnişin umudun adresidir. Ne zaman Türkiye dara düşse bir CHP'li gelip kurtarmıştır, Cumhuriyeti kurduk, çok partili sistemi getirdik, sosyal demokrasiyi getirdik"dedi.


11 yıl önce