|

Darbe değil terör sanmış

Duruşmada savunma yapan cuntacı Cüneyt Aydoğan, “Terör olayları nedeniyle sıkıyönetim ilan edildiğini düşündüm” deyince mahkeme başkanını kızdırdı. Başkan, “Ortada terör tehdidi yoktu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 05:37 - 7/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Adem Huduti
Adem Huduti

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in alıkonulmasına ilişkin 5'i tutuklu 2'si firari 9 sanık subayın, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Deniz Kurmay Binbaşı Cüneyt Aydoğan savunma yaptı.



SIKIYÖNETİM İLANI MESAJLA MI OLUR?


Aydoğan, “21.40'da internetteki haberlerden sıkıyönetim olduğunu öğrendim ancak terör saldırısı alarmı olduğunu zannettim” dedi. Aydoğan, haber merkezinden arandığını ve sıkıyönetim mesajı yayınlandığını öğrendiği de ifade etti. Soruları yanıtlayan Aydoğan'a Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı, “Sıkıyönetim, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulunun toplanması üzerine alınır. Bir mesaj üzerine alınmaz. Siz bunu bilmiyor muydunuz?” diye sordu. Aydoğan, “15 Temmuz öncesi yaşanan terör olayları ve bu tehdidinin yüksek olması nedeniyle sıkıyönetim ilan edildiğini düşündüm” yanıtını verdi.



TERÖR OLSA POLİSİN GÖREVİ!


Lorasdağı'nın, “Ortada terör tehdidi yoktu. Ayrıca böyle bir tehdit olsa önce polis, sonra jandarma, yine ihtiyaç olması durumunda valilik isterse asker devreye girer. Sizin böyle bir muharip göreviniz mi vardı?” sorusu üzerine Aydoğan, “Bizim sadece seferberlikte böyle bir görevimiz var. Bunun dışında görevimiz yok” dedi.



Hesap günü


Malatya'da FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin tutuklu eski 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ve bazı generallerin de aralarında olduğu 76 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak. İddianamede, Huduti'nin tutuklandıktan sonra Avni Angun ve Emin Ayık'a 'Ne yaptınız çocuklar, beni de yaktınız' dediği belirtildi. Ayık'ın da Huduti'ye, “Olmadı işte komutanım, başaramadık” dediği anlatıldı.





#FETÖ
#15 Temmuz
#Terör
7 yıl önce