|

Defne Joy dosyası raftan indirildi

2011'de Kerem Altan’ın evinde hayatını kaybeden Defne Joy Foster’in ‘şüpheli ölüm’ dosyası raftan indirildi. “Kerem Altan'ın babası Ahmet Altan'ın FETÖ bağlantıları sayesinde soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığı” iddiası üzerine dosyada yeniden delil araştırması yapıldı ve bir kısım çelişki ve eksiklikler tespit edilince yeniden açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 23:18 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

2011 yılında Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın Göztepe'deki evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili soruşturma yeniden başlıyor. Geçtiğimiz aylarda, “Kerem Altan'ın babası Ahmet Altan'ın nüfuzunu kullanarak emniyet ve yargıdaki ağabeyler eliyle olayın üzerinin örtüldüğü” iddiasının gündeme gelmesi üzerine Defne Joy Foster dosyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından raftan indirilerek iddianın gerçek olup olmadığı incelendi.



TAKSİCİ VE KOMŞULAR DİNLENMEMİŞ


Savcılık gözetiminde uzman polislerce dosya üzerinde yapılan araştırmada, Defne Joy Foster ile Kerem Altan'ın eve gelirken bindikleri taksinin şoförü ve o gece evde kavga ve çığlık sesleri geldiğini belirten Suna Akyıldız isimli kişinin ifadelerinin alınmadığı belirlendi. Soruşturma dosyasında olayın yaşandığı apartmandaki sadece iki şahsın ifadesin başvurulduğu diğer komşuların bilgisinin alınmadığı böylece evden çığlık ve kavga sesleri geldiği iddialarının yeterince değerlendirilmediği anlaşıldı.





TELEFONU YARIM SAAT SONRA AÇTI


İncelemede Kerem Altan'ın ambulans çağırmadan evin yakınındaki bir tıp merkezi önünde görüldüğü, 05.57'de Tıp merkezi güvenlik kameralarına takılan Altan'ın ilk acil yardım telefonunu ise yarım saat sonra yani 06.30'da açtığı belirlendi. Ayrıca Adli Tıp raporu ve otopsi tutanağının da şu anda dosyada bulunmadığı iddia edildi. Soruşturmayı o dönem yürüten Davut Dağ isimli savcının “solunum yetmezliği” teşhisi üzerine dosyaya takipsizlik kararı verdiği belirlendi.



ANADOLU SAVCILIĞI İNCELEYECEK


Yeni deliller ortaya çıktığını değerlendiren ve dosyanın yeniden soruşturma konusu yapılabileceğine kanaat getiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç yeri olduğu gerekçesiyle dosya ve yeni delillerin ortaya konulduğu tespit tutanağını Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dosyadaki eksiklikler ile ilgili yeni bir tahkikat yürütmesi bekleniyor.


#Kerem Altan
#Defne Joy Foster
#FETÖ
7 yıl önce