|

Demir: Rüşvet almadım

Emniyet Asayiş Şube eski Müdürü Sedat Demir, rüşvet aldığının ispatlanması halinde idam kararını bile kabul edeceğini ifade etti.

.
00:00 - 3/03/1999 Çarşamba
Güncelleme: 12:00 - 9/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Demir: Rüşvet almadım
Demir: Rüşvet almadım

İstanbul- Emniyet Asayiş Şube eski Müdürü Sedat Demir, Ömer Lütfü Topal'ın yakınları Ahmet ve Aliye Kara'nın "Sedat Demir, Topal'dan her ay 20 bin dolar alıp Yeşilköy'deki evinde kalıyordu" şeklindeki iddiaları üzerine, görevini kötüye kullanma suçlamasıyla tekrar hakim karşısına çıktı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmaya avukatı Hasan Fehmi Demir'le katılan Sedat Demir, iddiaları reddetti. Demir, emniyetteki görevi süresince Topal'la ilgili hiçbir işlem yapmadıklarını, dolayısıyla görevini kötüye kullanmasının sözkonusu olamayacağını söyledi. Demir, Topal'ın Yeşilköy'deki evinde kaldığını ise kabul etti.

Kocadağ 'kal' demiş

Sedat Demir, "Sömestr tatilinde ailemle lojmanda kalıyorduk. Emniyet'ten bir büyüğüm bana bir arkadaşının evinde kalmamı önerdi. Evin kime ait olduğunu bilmiyordum. 15-20 gün kadar kaldım" dedi. Demir, hakimin ısrarı üzerine o kişinin Susurluk kazasında ölen Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ olduğunu söyledi. Bunun dışındaki iddiaların asılsız olduğunu belirten Demir, rüşvet aldığının ispatlanması halinde idam kararını bile kabul edeceğini ifade etti. Mahkeme, tanık Aliye-Ahhmet Kara'nın dinlenmesine, diğer tanık Aysu Doğu için de X-4 rumuzlu şahısla ilgili bilgilerin sorulması için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına, ayrıca S. Murat Topal, Aysu Doğu ve diğer şahısların şahit olarak çağrılmasına karar verip duruşmayı erteledi.


25 yıl önce