|

Despot kadrolaşma

Yeni Şafak
00:00 - 7/07/1999 Çarşamba
Güncelleme: 12:09 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul-İstanbul Üniversitesi'nde bir taraftan istifalar devam ederken diğer taraftan Rektör Kemal Alemdaroğlu, istifa eden ve emekliye ayrılan hocaların boş bıraktığı kadroları kendine yakın isimlerle dolduruyor.

'Tıp'ta da desteğini yitiriyor'

İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden sonra da şimdi de Tıp Fakültesi'nde istifalar başladı. Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Ökten'in de kürsü başkanlığı görevinden istifa ettiği belirtildi.

Hukuk Fakültesi ders ve eğitim yönetmeliğinin Alemdaroğlu tarafından bölümlerin ve Fakülte Kurulu'nun ve öğretim üyelerinin görüşleri alınmadan rektör Kemal Alemdaroğlu tarafından despotça belirlenmesinin ardından öğretim üyelerinin kürsü başkanlığından istifa etmesinin şokunu henüz atlatamayan İstanbul Üniversitesi'nde İstanbul Tıp Fakültesi'nde başlayan istifalar tedirginliğe yolaçtı. Rektör Kemal Alemdaroğlu'nun rektörlük seçimlerinde en fazla oy aldığı tıp fakültelerindeki desteğini yitirirken istifların arkasının gelmesi bekleniyor.

'Despotça atamalara başladı'
İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu bir taraftan istifaların sıkıntısını yaşarken, diğer taraftan emekli olan öğretim görevlilerinin yerine birtakım yolsuzluklarla suçlanan öğretim görevlilerini atadığı belirtildi. Rektör Alemdaroğlu'nun Göz Araştırmaları Merkezi Başkanlığı'na bu görevden geçtiğimiz haftalarda ayrılan Prof. Dr. Celal Erçıkan'ın yerine Maliye Bakanlığı'nın roparlarında birtakım yolsuzluk olaylarında adı zikredilen Prof. Dr. Şehribay Özkan atandığı bildirildi. Özkan'ın isminin iki hafta önce kaybolduğu ileri sürülen Alemdaroğlu hakkındaki 500 sayfalık raporda da sık sık zikredildiği ifade edildi. Göz Araştırmaları Merkezi'nin eski Başkanı Prof. Dr. Celal Erçıkan Basın Müzesi'nde gerçekleştiridiği toplantıda üniversite yönetimi hakkında çok sayıda yolsuzluk iddiasında bulunduktan sonra Alemdaroğlu'nu despotça kadrolaşmaya gitmekle suçladı.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce