|

Dev şirketlerin Türkiye'ye güveni tam

Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla oluşturulan Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 4'üncü Toplantısı'na katılan uluslararası dev şirketlerin üst düzey yöneticileri, Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin tam olduğu mesajını verdiler.

Anka
00:00 - 11/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:36 - 11/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Dev şirketlerin Türkiye'ye güveni tam
Dev şirketlerin Türkiye'ye güveni tam




Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla oluşturulan Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 4'üncü Toplantısı'na katılan uluslararası dev şirketlerin üst düzey yöneticileri, Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin tam olduğu mesajını verdiler.



TOYOTA: "TÜRKİYE PAZARININ GELECEĞİNE GÜVENİYORUZ"

Corporation Toyota Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Yoshima Ishii, 2007'nin zor bir yıl olacağına ilişkin herhangi bir endişelerinin bulunmadığını ifade ederek, özellikle üretim merkezi olarak Türkiye pazarının geleceğini ve potansiyeline güvendiklerini söyledi. Toplantıda, Türkiye'nin bir üretim üssü olarak rekabet edebilirliğini artırmaya yönelik bazı tavsiyelerde bulunulduğunu belirten Ishii, Türkiyede şu anki ortamdan memnun olduklarını ifade etti.



Türkiye'ye ilişkin kısa vadeli yatırım planları bulunmadığını dile getiren Ishii, şu anda orta ve uzun vadeli planlarını belirleme aşamasında olduklarını, bunun ürün geliştirme ve üretim kapasitesini geliştirmeyi de içerdiğini de kaydetti. Türkiye'nin de Avrupa ve Afrika'daki kapasite artırmayı düşündüklerin potansiyel bir ülke olarak gördüklerini vurgulayan Ishii, "Türkiye'de yatırımı artırmak için ne yapılmalı?" sorusu üzerine, istihdam yasalarında esneme sağlanabileceğini dile getirdi.



AIG: "TÜRKİYE'DE UZUN YILLAR KALMAYI PLANLIYORUZ"

American International Group (AIG) Başkan Yardımcısı Jacob Frenkel de Türkiye'yi yatırım anlamında çok cazip bulduklarını, son birkaç yılda izlenen ekonomi politikalarının sonuçlarını ekonomik büyümede, efnlasyonun azalmasında, reformların ilerleyişinde ve bunların sonucunda doğrudan yabancı yatırımlarda görüldüğünü belirtti. Frenkel, doğrudan yabancı yatırımı ekonomi politikalarına verilen güven oyu olarak nitelendirdi ve ekonomik politikilar bu şekilde devam ettiği sürece yatırımların da süreceğini söyledi.

Birkaç yıldır Türkiye'de bulunduklarını hatırlatan Frenkel, "Büyümemiz gayet tatmin ediciydi. Yeni sigorta yasasındaki gelişmelerden çok etkilendik. Bunların bütününe baktığımızda Türkiye hakkında çok iyimseriz ve burada uzun yıllar kalmayı planlıyoruz" dedi.


INDESIT COMPANY: "TÜRKİYE'DE DAHA FAZLA ŞEY YAPMAK İSTİYORUZ"

Indesit Company SPA CEO'su Marco Milani ise, Türkiye'de 3-4 yıldır bulunduklarını belirterek, Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu söyledi. Kuzey Irak'a yönelik bir operasyon olması halinde, bunun yatırımlara nasıl etki edeceğine ilişkin bir soruya Milani, kendi işlerine odaklandıklarını ve tüm yapmak istediklerinin bu olduğunun altını çizdi. Türkiye pazarında daha fazla şey yapmak istediklerini, şu anda bulundukları konumdan tatmin olmadıklarını belirten Milani, özellikle ticari operasyonlar konusuna yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti. Milani, "Türkiye yalnızca yerel pazar anlamında değil, Avrupa'nın geri kalanına yatırım anlamında da çok uygun. Ancak şirket içindeki lojistik masrafları oldukça zorlu ve pahalı. Bu nedenle hükümetin bu alana yapacağı her türlü güçlü yatırım ve ilave desteği büyük memnuniyetle karşılarız" diye konuştu.


FIAT: "TÜRKİYE'YE İLİŞKİN ENDİŞEMİZ YOK"

FIAT SPA CEO'su Sergio Marchionne de Türkiye'deki yatırım ortamının olumlu havasını koruduğunu belirterek, daha önce aldıkları kararlar doğrultusunda Türkiye pazarında devam edeceklerini ve Türkiye'ye ilişkin herhangi bir endişe duymadıklarını söyledi.



17 yıl önce