|

Dicle’nin aslanları

Kuzey Irak’ta şehit olan iki kahraman, Hakkari’deki uğurlama töreninin ardından Tarsus ve Kırıkkale’de dualarla toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:21 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmet Türken - Musa Sayan
Mehmet Türken - Musa Sayan

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyindeki operasyonu sırasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan (28) ile Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken (27), memleketlerinde düzenlenen törenler sonrası toprağa verildi. Şehitler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda icra edilen askeri tören, duygusal anlara sahne oldu. Sayan ve Türken, silah arkadaşlarının duaları eşliğinde helikopterlerle memleketlerine uğurlandı. Tarsus’a götürülen şehit Musa Sayan’ın cenaze namazı, tarihi Ulu Cami’de kılındı. Şehidin eşi Seher Sayan, 5 aylık kızı Ecrin Nur, annesi Elif ve babası Cumali Sayan’ı, törene katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan teselli etmeye çalıştı. Seher Sayan’ın, “O bana, ondan kalan en büyük hediyem. O benim nefesim” diyerek küçük kızını öptüğü anlar gözleri yaşarttı. Musa Sayan’ın cenazesi Tarsus Şehitliği’nde defnedildi. Şehit Mehmet Türken ise memleketi Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı. Nur Camii’nde düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Bakanlar burada, şehidin babası Yaşar Türken ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi. Şehidin 2 yaşındaki ikiz çocuklarının üzgün halleri ise yürekleri dağladı.


  • 15 PKK’lı daha etkisiz
  • Teröristleri imhaya yönelik operasyonlar yurt içi ve dışında hız kesmeksizin sürüyor. Kars’ın Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur kırsalında dün tespit edilen teröristler, F-16 savaş uçaklarınca bombalandı. Bombardımanda 12 terörist etkisiz getirildi. Siirt’in Baykan ilçesinde ise gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli merkez kırsalında da önceki günkü hava harekâtında 8 terörist öldürülmüştü. Bu arada Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesine yönelik dünkü bombardımanda teröristlere ait 4 hedefin imha edildiği açıklandı.
#Dicle
#TSK
#Mehmetçik
6 yıl önce