|

Dilekçe sonunda adresine ulaştı

Mücahit Soysal’ın babasının bulunması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için BİMER’e yazdığı dilekçe birçok kurumda gezdikten sonra Yeni Şafak’ın haberinin ardından Batman'daki güvenlik ve sosyal yardımlarla ilgili birimlere ‘ivedi’ olarak gönderildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:57 - 16/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
Yeni Şafak’ın gündeme getirdiği TPAO işçisi Cevzet Soysal’ın 16 yıl önce kaçırılması olayıyla ilgili gelişmeler bir başka skandalı daha ortaya çıkardı. Mücahit Soysal’ın babasının bulunması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yazdığı dilekçenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Şehit ve Gaziler Dairesi Başkanlığı’nın aralarında olduğu kurumlar arasında gezdiği ortaya çıktı. 9 Ocak’ta İçişleri Bakanlığı’nca Batman Valiliği’ne gönderilen dilekçe BİMER birimince Yeni Şafak’ın haberinin ardından işleme alındı. BİMER yetkilileri dilekçenin adli ve güvenlik birimleri ile ailenin zararının tazmini için İl Özel İdaresi’ne gönderildiğini kaydetti. 

ÇÖZÜM  BEKLİYOR

16 yıldır kayıp olan babasının bulunmasını isteyen Mücahit Soysal’ın BİMER’e Aralık 2014’ta yaptığı başvurunun ise konuyla ilgisiz birimlere gönderildiği ortaya çıktı. Babasıyla ilgili BİMER’e başvuran Mücahit Soysal başvurusunda, “Terör mağdurları gibi tazminat alabilmek için başvuru yaptık ama bize terörün kaçırmadığını söylediler. Terör kaçırmadıysa, babam devletin gizli tuttuğu yerlerde olabilir onun için sizin bir şeyler yapmanızı istiyorum. Bir an önce babamın yaşayıp yaşamadığını haberinin araştırılmasını talep ediyorum. Teröristler tarafından kaçırılmadıysa emniyet güçlerinin elindedir, terör kaçırdıysa ben de diğer mağdurlar gibi işe alınmak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Kayıp yerine iş talebini gördüler

Yeni Şafak’ın BİMER’e verilen dilekçenin akıbetini araştırması üzerine Soysal’ın 16 yıldır haber alamadığı babasının bulunmasıyla ilgili araştırma yapılması talebinin gözardı edilerek başvurudaki işe alınma konusunda yoğunlaşıldığı ortaya çıktı. BİMER’e 27 Aralık 2014’te yazılan yazı, önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ulaştı. Oradan Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı’na oradan da dosya tekrar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, sonra sırayla, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Batman Valiliği, tekrar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na gönderildi. Dosya, son olarak Batman Valiliği’nden dün Batman İl Özel İdare Müdürlüğü’ne iletildi. Dilekçenin Batman Valiliği’ne ilk ulaştığı sırada Soysal’a verilen cevapta, “İş başvurunuzu alabilmemiz için öncelikle tazminat almayı hak etmiş olmanız ve aile fertlerinizden birinin 3233 sayılı kanun kapsamında aylığa bağlanmış olması gerekmektedir” şeklinde cevap verildi.

YENİ ŞAFAK GÜNDEME TAŞIDI

BİMER sisteminde tekrar Batman Valiliği’ne gönderildiği bilgisi yer alan dilekçe ile ilgili ulaştığımız Batman Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Birimi ise Mücahit Soysal’ın Cevzet Soysal’ın bulunmasına ilişkin talebi olmadığı yönünde bilgi verdi. Soysal’ın oğlunun iş başvurusunda bulunduğunu, babasının bulunmasına ilişkin herhangi bir talebin dosyada olmadığını söyledi. Ancak dün Yeni Şafak’ta yayınlanan haberin ardından Batman Valiliği, dilekçeyi yeniden işleme aldı. Valilik BİMER yetkililerince yapılan açıklamada, dosyanın konusuna göre ilgili güvenlik ve sosyal işlemlerin yapılacağı birimlere gönderildiği ifade edildi.

16 yıl önce kayboldu 

Cevzet Soysal’ın Paralel Yapıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından merkeze alınan iki emniyet müdürü tarafından 1998-1999 yıllarında Batman’da kurulduğu belirtilen Faili Meçhulleri Araştırma Ekibi’nde görevli polislerce kaçırılarak öldürüldüğü bir polisin itiraflarıyla ortaya çıkmıştı.

#Cevzet Soysal
#BİMER
#Mücahit Soysal
9 yıl önce