|

Diplomatik provokatör

Gezi Parkı eylemlerinde yabancı provokatörlerin parmağı belgelendi. Ankara''da gençleri provoke eden İran asıllı Shayan Shamloo''dan sonra İstanbul Gümüşsuyu''nda İtalyan Konsolosluğu''nda görevli bir kişi yakayı ele verdi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 6/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 20:22 - 5/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Diplomatik provokatör
Diplomatik provokatör

Taksim Gezi Parkı'nda süren eyleme destek için İnönü Stadyumu yanındaki Gümüşsuyu Parkı'nda toplanan ve polisle çatışan göstericilere dün gece 03.00'te polis tarafından müdahale edildi.

GECEYARISI SOKAKTA

İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi'ne sığınan aralarında DHKP-C terör örgütü üyelerinin de bulunduğunu eylemciler polis tarafından gözaltına alındı. Bu sırada Gümüşsuyu Parkı'yla İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi arasındaki merdivende yakalanan bir eylemci diplomatik pasaport taşıdığını belirterek, polise direndi. İtalyan Konsolosluğu'nda çalıştığını belirten şahıs İTÜ'de gözaltına alınan öğrencilerin yanına fotoğraf çekmek için çıktığını ve fotoğrafçı olduğunu iddia etti. Gece saat 03.00'te fotoğraf çekme bahanesini öne süren şahıs, fotoğraf makinesini soran polislere, 'Makinemi kaybettim onu arıyorum' diye cevap verdi. Meçhul şahıs daha sonra yanındaki kadınla birlikte serbest bırakıldı. Polisin müdahalesinden önce grubun ön sıralarında yer alan ve Arapça konuşan eylemciler olduğu da dikkati çekti.

ABD'DEN GÖZALTI İTİRAFI

Türkiye'deki ABD vatandaşlarını uyaran ABD Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında bir itirafta da bulundu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarından, şahsi güvenlikleri ve yerel güvenlikle ilgili gelişmeler konusunda uyanık olmaları istendi. Seyahat uyarısının 5 Temmuz'a kadar geçerli olduğu belirtilen açıklamada, olaylara karışanlar arasında ABD vatandaşlarının da bulunduğu ve bazılarının gözaltına alındığı da belirtildi. ABD'lilerin de şiddet olaylarına karıştığını belgeleyen açıklamada, 'Türkiye'ye seyahat eden ya da bu ülkede yaşayan ABD vatandaşları potansiyel şiddete karşı tetikte olmalı. ABD vatandaşlarından, gösterilerden ve büyük toplantılardan kaçınmalarını istiyoruz' denildi.

11 yıl önce