|

Diri diri gömdüler

Artist yapma bahanesiyle kandırdıkları kadınları fuhşa zorlayan çeteden vahşet çıktı. Çetenin fuhşu reddeden kadınları diri diri gömdüğü, diğerlerine görüntüleri izletip tehdit ettikleri belirlendi

İha
00:00 - 7/01/2009 Çarşamba
Güncelleme: 02:29 - 7/01/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Diri diri gömdüler
Diri diri gömdüler

Rize'de 4 gün önce çökertilen fuhuş çetesinin 6'sı kadın 20 üyesi adliyeye sevk edilirken, insanın tüylerini ürperten bir de gerçek ortaya çıktı.

Emniyet'teki işlemleri tamamlanan 20 zanlı, 3 günlük gözaltı sürelerinin ardından “insan ticareti yapmak amacıyla suç örgütü kurmak ve yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorlamak” iddiasıyla dün Rize Adliyesi'ne gönderildi. Adliyede ifadeleri alınan zanlılardan çetenin Gürcistanlı 40 yaşındaki elebaşı İnga K'nın, ülkesindeki çocuk bakıcısı, garson ve temizlikçi kadınları, “Sizi meşhur edeceğim” deyip film artisti yapma bahanesiyle Türkiye'ye getirdiği öğrenildi.

KANLARI DONDURAN İŞKENCE

Otele yerleştirdikleri kadınları fuhşa zorlayan çetenin reddedenler içinse insanın kanını donduran bir tehdit yöntemine başvurduğu ortaya çıktı. Gürcistan'da çekildiği sanılan görüntülerde, “Fuhuş yapmam” diyen 30 yaşlarındaki genç bir kadın, önce kafasına kürekle vuruluyor, ardından kazılan çukura diri diri sokularak işkenceye uğruyor. Çetenin, bu görüntüleri izlettikleri kadınları, “Sonunuz böyle olur” diye tehdit ettikleri tespit edildi. Polis görüntünün korkutmak için yapılmış bir mizansen olabileceğini de göz önünde bulunduruyor.

15 yıl önce