|

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a DHKP-C tepkisi: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, terör örgütü DHKP-C mensuplarının Yunan Mahkemesince beraat etmesi kararına tepki gösterdi. Aksoy, karara ilişkin “Yunan mahkemesinin aldığı bu karar, Avrupa’da terörizmle mücadele çabalarını da açıkça sekteye uğratmıştır” dedi.

22:23 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 22:49 - 15/05/2019 Çarşamba
IHA
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’da tutuklanan DHKP-C mensuplarının Yunan Mahkemesince beraat etmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Aksoy, Yunanistan’ın DHKP/C, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri için güvenli bir sığınak haline dönüşmesini endişeyle gözlemlediklerini belirterek, “
Bu örgütlere Yunanistan’da uluslararası terörizmle mücadele taahhütlerine aykırı biçimde gösterilen sempati, hoşgörü ve yardım kabul edilemez
” ifadelerini kullandı.

Aksoy, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

  • “Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunma yolundaki ciddi emareler üzerine, Yunan Polisi tarafından 2017 yılında yakalanan, haklarında Türkiye’de de yakalama kararı bulunması çerçevesinde iadesini talep ettiğimiz 9 DHKP/C mensubuna yönelik bugün (15 Mayıs) verilen beraat kararı, bu terör unsurlarının neden Yunanistan’da yuvalandıklarını da ortaya koymaktadır. Ayrıca DHPK/C, AB’nin de terör örgütleri listesinde yer almaktadır. Dolayısıyla, Yunan mahkemesinin aldığı bu karar, Avrupa’da terörizmle mücadele çabalarını da açıkça sekteye uğratmıştır.”
#Türkiye
#Ankara
#Yunanistan
5 yıl önce