|

Diyanet sahaya iniyor

Diyanet, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin gerçek yüzünü sahada anlatacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Proje için bir sinevizyon hazırlandı. Bu, bütün milletimize ulaştırılacak. Özel bir program ve ekiple, bütün illerimizde iki günlük süreyle farklı etkinliklerle halkımızı bilgilendirme çalışması yapılacak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:27 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Ülke genelinde yapılacak "Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele Seminerleri"nin, Din İşleri Yüksek Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dinin istismar edilmesinin, dini kavram ve değerler üzerinden tefrika ve kavga üretilmesinin, Türkiye ve İslam coğrafyası açısından önemli bir sorun haline geldiğini vurguladı. Erbaş, bir taraftan gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah gören Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), diğer taraftan tekfirci söylemlerle İslam'ı ve Müslüman varlığını açıkça tehdit eden DEAŞ'ın, dini duyguları, istismar, dinin temel değerlerini ve kavramlarını da tahrif ve tahrip ettiğini söyledi.

117 HOCAYLA 40 İL GEZİLECEK

FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerine karşı toplumu bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilecek faaliyetlere ilişkin bilgiler veren Erbaş, şöyle konuştu: "Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele Seminerleri konulu proje için bir sinevizyon hazırlandı. Bu, bütün milletimize ulaştırılacak. Özel bir program ve ekiple, bütün illerimizde iki günlük süreyle farklı etkinliklerle halkımızı bilgilendirme çalışması yapılacak. Söz konusu program, nisan ve mayıs aylarında, öncelikle 40 ilimizde, 49 ekip ve başkan yardımcılarımız, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, üyeleri ve uzmanları, genel müdürler, daire başkanları ve diyanet işleri uzmanları gibi üst düzey 117 hocamızla icra edilecektir."

ÜNİVERSİTELİLERE KONFERANS

Söz konusu program çerçevesinde bilgilendirme yapılacağını aktaran Erbaş, "İlahiyat islami ilimler fakülteleri, imam hatip liseleri başta olmak üzere eğitim kurumları ile müzakere ve çalışmalar gerçekleştirilecek. Mülki ve idari amirleri bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Ziyaret ettiğimiz ilde görev yapan bütün hocalarımızla toplantı ve müzakereler yapılacak. Kurum amirleri, STK temsilcileri ile bilgilendirme toplantıları, üniversite öğrencilerine yönelik konferanslar, halkımıza yönelik konferanslar ve etkinlikler düzenlenecek. Yerel medyada radyo ve televizyon programları gerçekleştirilecek. Cuma günleri hem vaazda hem de hutbede bu konu gündeme getirilecek, irşat faaliyetleri yapılacak" dedi.

  • Cezaevlerinden yurtlara kadar
  • Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında ve ceza infaz kurumlarında manevi rehber olarak görev yapan din görevliler FETÖ konusunda bilgilendirildi. Cemaat yoğunluğu olan camilerde görevli 11 bin 200 din görevlisi de hizmet içi eğitime alındı. “Din İstismar Hareketi FETÖ/PDY Olağanüstü Din Şurası Kararları”, “Kendi Dilinden FETÖ, Örgütlü Bir Din İstismarı” eserleri Arnavutça, Rusça, İngilizceye de çevrildi. Diyanet dergisi bu konuları ayrı ayrı aylarda dosya olarak çalıştı. 12 ilde özel bilgilendirme çalışması yapıldı.
  • 3 AYLIK VAAZ KUR’AN-SÜNNET
  • Dini istismar eden bu terör örgütlerine karşı, Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak, din istismarına karşı milleti bilinçlendirmek amacıyla yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Erbaş, yılın ilk 3 aylık vaaz ve irşat konusunun “Kur’an-Sünnet Bütünlüğü” olarak belirlendiğini, bütün camilerde ve irşat programlarında bu konuya ağırlık verildiğini bildirdi.
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Ali Erbaş
6 yıl önce