|

Dolarları 8 ülkeye yetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın Kudüs kararının BM’de reddedilmesine ilişkin, “Tehdit ettiler. Kim oy verdi. Adını bile duymadığım yerler. Dolarlar sadece oraya yetti. Sadece 8 ülkeydi. 128 ülke bizi satın alamazsınız dedi” diye konuştu. Hakkari ve Şırnak il kongrelerine katılan Erdoğan, “Yaptığımız bir haftalık çalışmayla BM’de, o olumsuz kararı tersine çevirdik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2017 Pazar
Güncelleme: 10:23 - 24/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hakkari 6. Olağan İl Kongresi öncesinde kapalı spor salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hakkari 6. Olağan İl Kongresi öncesinde kapalı spor salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 6. olağan kongrelerine katılmak için Hakkari ve Şırnak’a gitti. Her iki ilde de partililere seslenmeden önce vatandaşları selamlayan Erdoğan kısa bir konuşma yaptı. Ardından kongrenin yapılacağı salona geçen Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

10 KATRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Bugün Hakkari’de, Şırnak’ta genel olarak bölgede yatırımların azlığından, işsizliğin yüksekliğinden şikayet ediliyorsa, bunun birinci sebebi terördür. Geçtiğimiz 15 yılda biz Türkiye’yi her bakımdan üç kat büyüttük. Geçtiğimiz 15 yılda Hakkari’ye eski rakamla 10 katrilyon liralık yatırım yaptık. Hakkari’deki 1 kilometre bölünmüş yola, 84 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Şehrimize daha önce pek çok insanın rüyasında görse dahi inanmayacağı bir havalimanı inşa ettik. Hakkari’nin içme suyu sıkıntısını çözecek yatırımları süratle sonuçlandırdık. Hakkari’de terör destekçisi belediye başkanı zamanında günde bir buçuk saat su verilirken, bugün 13 saat su veriliyor. Gelecek yıl yatırımların tamamlanmasıyla 24 saat kesintisiz su verilecek inşallah.

YÜSEKOVA AYAĞA KALKTI

Terör örgütünün yakıp yıktığı Yüksekova’yı şimdi yeninden ayağa kaldırdık. 3 binin üzerinde konutun inşası sürüyor. İnşallah önümüzdeki yaza kadar bitmiş olacak. Biz dertliyiz, derdimiz ne. Biz size aşığız. Biz istiyoruz ki benim Hakkari’de yaşayan kardeşim, ben nasıl yaşıyorsam o da öyle yaşasın. Eğer, biz, sağlıkta hastaneler bulabiliyorsak, okullardan istifade edebiliyorsak, güzel yollarda seyahat edebiliyorsak, enerji sıkıntısı çekmiyorsak benim Hakkari’deki kardeşim de bunları aynen bulsun.


DOLARLARI ORALARA YETTİ

Mesele niyet meselesidir, Niyetimiz eğer hizmet etmek ise kaynak da bulunur, zaman da bulunur. Niyetiniz kötü ise işte o zaman elinizin altında dünyanın en büyük hazineleri de olsa oradan bir şey çıkmaz. İşte Kudüs meselesinde çıktı mı? Kudüs meselesinde dünyanın dolarları neredeydi? Belli değil mi? Tehdit ettiler mi? Ettiler. Peki kimler oy verdi? 15 bin, 18 bin nüfuslu, adını bile yeni duyduğum bir yer. Niye? Dolarlar sadece oraya yetti ama bunların sayısı da 8 ülkeydi. Kendisiyle beraber 9. Peki 128 ülke ne dedi? 'Siz dolarlarınızla, gücünüzle bizim irademizi satın alamazsınız' dedi. Ben de şimdi diyorum ki terörün gücü Hakkarili kardeşimin gücünü alt etmemelidir.

İMAN TEKEDEN BİLE SÜT ÇIKARTIR

Yıllarca unutturulmak istenen tarihi, kültür, medeniyet, hasletlerini birer birer hatırlamaya başladık. İşte o zaman gördük ki uzun zamandır bize ‘yapamazsın, edemezsin, başaramazsın’ dedikleri ne varsa hepsini de yapabiliyoruz. İşte Kudüs’le ilgili yaşanan durumda, ne yaptık, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak İstanbul’da tüm üyelerimizi davet ettik ve yaptığımız bir haftalık çalışmayla Birleşmiş Milletler’de, ABD'nin İsrail ile birlikte o olumsuz kararını 128 üyeyle tersine çevirdik. Demek ki iman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır.

ELİ KANLI KATİLLERİN İNSAFINA BIRAKMAYIZ

Türkiye olarak ilk kıblemiz Kudüs'ü işgalcilerin, eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz. Kudüs'ün tarihi statüsünün bir emrivakiye kurban edilmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. Tarih boyunca olduğu gibi Kıptilerin de Ortodoksların da Katoliklerin de Kudüs üzerindeki hak ve hukukunu gerekirse biz savunacağız. Silm şehri, barış şehri, peygamberler şehri Kudüs'ü kan gölüne çevirmek isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. İnşallah bu mücadeleyi mümkün olan en geniş zeminde yürütecek ve Allah'ın izniyle zafere taşıyacağız.

Yayla yasağını kaldırıyoruz

Hakkarili, Şırnaklı vatandaşların kendi yaşadıkları yerlerdeki imkanları değerlendirmek varken sürekli göç etmek, yuvasını başka yerlere taşımak zorunda kalmaması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki bahardan itibaren, uzun zamandır güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz ama yaylalarınıza lütfen sahip çıkacaksınız. Teröristlere kalkıp da en ufak bir tehditte ‘al sana bir baş hayvan’ diyecek misiniz? Mesele o. Eğer öyleyse buyurun yaylalara çıkın, güvenlik de bizden, inşallah” değerlendirmesini yaptı. Bir süredir et fiyatlarının yüksekliğinden dolayı hayvancılık meselesinin tartışıldığını bildiren Erdoğan, “Hakkari’nin bu güzel yaylaları varken bizim böyle bir tartışma yapıyor olmamız ne kadar abes değil mi? Yayla yasakların kalktığından Hakkari’den hayvancılık konusunda büyük bir atak bekliyoruz” dedi.


Farklı kültürler zenginliğimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yayınlayarak, Hristiyan vatandaşların Noel yortularını tebrik etti. Anadolu topraklarının öteden beri zulüm, savaş ve baskıdan kaçan herkesin sığındığı korunaklı bir liman olduğunu belirten Erdoğan, “Bizler coğrafyamızda farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini günümüzde de kıymetli bir zenginlik olarak telakki ediyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, başta Türkiye’deki Hristiyan vatandaşlar olmak üzere Hristiyan aleminin Noel yortusunu tebrik etti.

  • Afrika FETÖ’den zarar görmesin
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24-27 Aralık’ta Sudan, Çad ve Tunus’a yapacağı resmi ziyaret öncesi AllAfrica internet sitesine mülakat verdi. Türkiye’nin 2005’i “Afrika Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Erdoğan, "O zamanlar Afrika’da bizim 12 büyükelçiliğimiz vardı. Şimdi 39 büyükelçiliğimiz var. Fakat temennimiz o ki, Afrika’nın tamamında her ülkede büyükelçiliğimiz olsun. Bunu da başaracağız, çünkü kararlıyız" ifadelerini kullandı.
MAARİF VAKFI'NI KURDUK

Türkiye’nin FETÖ terör örgütünden çok zarar gördüğünü ve aynı zararı Afrika’nın da görmemesi için uğraştıklarını söyleyen Erdoğan, Afrikalıların bu oyuna gelmemesi için Türkiye Maarif Vakfını kurduklarını belirtti. Erdoğan, vakfın daha kaliteli eğitim ve öğretim vereceğini ve diğerleri gibi para hırsıyla bu işe girmediğini söyledi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Şırnak
#Hakkari
#Politika
#Kudüs
6 yıl önce