|

Yanlış hesap Kudüs’ten döner

Partisinin Bartın İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Yıldırım, "Hiç kimse binlerce kilometre uzaktan gelip racon kesemez” dedi. Yıldırım, ABD’nin Kudüs kararına tepkisini sürdürdü: Neymiş, Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapacakmış. ‘Ben yaptım, oldu’ demekle olmaz. ‘Yanlış hesap Kudüs’ten döner, Kudüs sahipsiz değil.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2017 Pazar
Güncelleme: 01:31 - 24/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
ABD’nin Kudüs kararını eleştiren Yıldırım: Ben yaptım oldu demekle olmaz. O gün, 'Yanlış hesap Kudüs'ten döner' dedik.
ABD’nin Kudüs kararını eleştiren Yıldırım: Ben yaptım oldu demekle olmaz. O gün, 'Yanlış hesap Kudüs'ten döner' dedik.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak için Bartın ve Karabük’e gitti. Bartın’daki konuşmasına, “Türkiye’nin incisi Bartın’ı, Bartınlı kardeşlerimi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum” diyerek başlayan Yıldırım, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Önceki gün Meclis’te 2018 bütçesinin kabul edildiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: “2018’in bütçesinde ne var? Çok şey konuşuldu. Eleştirenler, beğenmeyenler, her şeye bir kulp takanlar burada da boş durmadı. Ama 2018 bütçesinde ne var diye sorarsanız; büyüme var, kalkınma var, refahın artması var, iş var, aş var, aydınlık Türkiye’nin açılan kapıları var. AK Parti ailesi olarak 15 yıl boyunca milletin bize verdiği emanete sahip çıktık."

KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİL

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına değinen Yıldırım, "Amerikan Başkanı bir gün çıktı, böyle de böbürlenerek, imzasını da göstererek bir kağıda imza attı. Neymiş? Kudüs'ü Amerika’nın başkenti yapacakmış, Kudüs'ü İsrail’in başkenti yapacakmış. Neyse aralarında fark yok. Ha İsrail ha Amerika" diye konuştu. "Ben yaptım oldu" demekle olmadığını ifade eden Yıldırım, "O gün 'yanlış hesap Kudüs'ten döner' dedik. 'Kudüs sahipsiz değil' dedik" ifadesini kullandı.

ÜLKELER KENDİ KARARLARINI VERİR

Yıldırım Türkiye’nin çağrısıyla toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Doğu Kudüs’ü Filistin’in işgal edilmiş başkenti ilan ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Daha sonra işi burada bırakmadık. Meseleyi BM’ye götürdük, diğer İslam ülkeleriyle beraber. Önce Güvenlik Konseyi’ne. Bundan sonuç çıkmayınca bu sefer doğrudan Genel Kurul’a bir karar getirildi. Bu karar gelir gelmez Amerika Başkanı bütün ülkeleri arayarak, tehdit etti. Ama bir şeyi hesap edemedi. Hesap edemediği şey, siz ne kadar büyük olursanız olun dünyada her ülke, kendi kararını kendi verir."

BİZE RAĞMEN RACON KESEMEZLER

Yıldırım, yapılan oylamada dünyanın 1’den büyük olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına işaret ederek, "Bu noktaya gelinmesinde, bölgedeki sorunların çözülmesinde, mazlumların, mağdurların meselesine sahip çıkılmasında kim var? Türkiye var. Recep Tayyip Erdoğan var. Bu bölgede bize rağmen hiç kimse binlerce kilometre uzaktan gelip plan yapamaz, racon kesemez" değerlendirmesini yaptı.

  • Bize yakışan büyümektir
  • Türkiye ekonomisinin güven ve istikrar ortamında büyümeye devam ettiğine vurgu yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Bu yılın ilk 9’uncu ayında son 3’üncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüme gerçekleştirdik. Bu Türkiye’nin iyi yolda olduğunun en açık göstergesidir. Dünyada en fazla büyüme sağlayan ülkeler Çin ve Hindistan. Ancak Türkiye 3’üncü çeyrekte bu ülkeleri de solladı. Açık ara öne geçti. Listenin başına oturdu. Türkiye’ye yakışan da budur. Bu millete yakışan da budur. Ülkemizde darbe vurmak isteyenler bir kez daha hüsrana uğradılar. Bu başarı sizin başarınızdır. Bu başarı milletin başarısıdır. Bu başarı büyüyen, kalkınan Türkiye’nin başarısıdır. Bu destan sizin eserinizdir. Sağ olun, var olun Allah sizden razı olsun” ifadesini kullandı.


#Binali Yıldırım
#Kudüs
6 yıl önce