|

Dülger 'iman tazeledi'

Başbakan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasına eşinin başörtülü olmasının engel olduğunu söylediği öne sürülen Dülger, grup başkanvekilleriyle 'çay içerek bir anlamda iman tazelediğini' kaydetti

Yeni Şafak
01:00 - 7/01/2006 Cumartesi
Güncelleme: 13:00 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Dülger, Emine Erdoğan'ın türbanı nedeniyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın Türkiye'ye sıkıntı yaratacağı sözlerinin manşete çıkarılmasının kendisini üzdüğünü söyledi. Dülger, AK Parti Grup Başkanvekilleriyle çay içip sohbet ettiğini ve 'bir anlamda iman tazelediğini' de açıkladı.

Dülger, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısından sonra gazetecilerle sohbet ederken, esprili bir şekilde "Salih Kapusuz Bey beni aradı 'bir çay içelim' dedi. Gittim, Faruk Çelik bey de vardı, düşüncelerimi anlattım, gazeteye nasıl aktarıldığını söyledim, çay içtik. Bir nevi iman tazeledik yani" şeklinde konuştu.

ARKASINDAYIM

Söylediklerinin arkasında olduğunu ifade eden Dülger, bir muhabirle yaptığı "alelade sohbetin, haberi yazanın da beklemediği ölçü ve biçimde manşete taşındığını" söyledi. Dülger, politikacıların bir süre daha "manşet kurbanı" olmaya devam edeceğinin göründüğünü kaydetti. "Başbakanın eşinin manşet konusu yapılmasının kendisini en çok üzen konu olduğunu" vurgulayan Dülger, "Beni tanıyanların hepsi çok iyi bilirler ki hayatımda asla kimsenin giyimi, kuşamı ile meşgul olmadım ve bundan bir takım sonuçlar çıkarma gibi bir tutumu benimsemedim. Hatta karşı durdum" diye konuştu.

REEL POLİTİK-DEMOKRASİ

Dülger, Türkiye'nin 'reel politik'i ile demokrasi arasında, henüz kapanmamış bir mesafe bulunduğunu belirterek, "Bu 'real politik'in sınırlarını aşacak bazı tasarruflar Türkiye'de sıkıntı yaratır, istikrarı etkiler. Kısacası, Türkiye, demokrasisisinin getireceği bütün sonuçları tümü ile kabule henüz hazır değil. İnşallah kısa zamanda bunu kabule hazır olur" dedi.

ERDOĞAN'A KÖŞK DESTEĞİ

Bir AK Partili olarak partiyi 'hırpalama' çabalarının karşısında olduğunu söyleyen Dülger, gazetecilerin Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını isteyip istemediğini sorusu üzerine, "İsterim tabii niye istemeyeyim" dedi.

  • TBMM BÜROSU / ANKARA----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce