|

Dünya gençlerle güzelleşecek

Dünyanın dört bir yanından Kızılay Gençlik Kampına gelen gençlerle buluşan Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, “Biz dilleri, ırkları ve dinleri ne olursa olsun gençlere önce insan olmayı öğretiyoruz. İnsanlık için çalışan gençlerimiz yetiştiği sürece dünya daha güzel bir yere dönüşecek” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:37 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğrenciye kapılarını açan Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı, dünya gençlerine ev sahipliği yapacak.
​Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğrenciye kapılarını açan Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı, dünya gençlerine ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğrenciye kapılarını açan Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı, dünya gençlerine ev sahipliği yapacak. Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu’na (IFRC) bağlı ulusal derneklerin gönüllüsü olan, yaklaşık 40 ülkeden 100 öğrencinin Kızılay'ın Heybeliada Kampı'nda bir hafta boyunca Türkiye’nin kültürel zenginliklerini öğrenecekler.

Öğrencilerle bir araya gelen Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, gençlerin geleceğin liderleri olduğunu belirterek, “Biz dilleri, ırkları ve dinleri ne olursa olsun gençlere önce insan olmayı öğretiyoruz. İnsanlık için çalışan onlar için örgütlenen gençlerimiz yetiştiği sürece dünya daha güzel olacak”dedi.

MÜLTECİ MERKEZLERİNİ ZİYARET EDECEKLER

Heybeliada Kızılay Gençlik Kampı›nın bir marka haline geldiğine dikkat çeken Kınık, “Misafir olarak gelen genç gönüllülerimiz kamp süresince halk oyunları, geleneksel Türk sanatları, ilk yardım eğitimi ve sportif faaliyetler yapıyor. Bir haftanın sonunda ise İstanbul’un tarihi yerlerine ve Kızılay’ın mülteci merkezlerini ziyaret edecekler” şeklinde konuştu.

#Kerem Kınık
#Kızılay
6 yıl önce