|

İş dünyasından tam destek

İş dünyasında birçok isim gerçekleşen toplantıya ilişkin görüşlerini paylaştı. Önemli konulara vurgu yapıldığı söylemi ortaklaşa bir şekilde dile getirilirken sorunlara karşı izlenecek yolların belirlendiği belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:12 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Güler Sabancı - Hasan Ali Cesur -  Erol Bilecik
Güler Sabancı - Hasan Ali Cesur - Erol Bilecik

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Sayın Albayrak başarılı bir enerji bakanlığı yapmıştır. Bugün de bize orta ve uzun vadede yeni dönemin, dönüşüm döneminin, neler yapılacağının ana hatlarını verdi. İnanıyorum ki; önümüzdeki dönemde eylül başında OVP çıktığında hepimiz, daha fazla detaylara hakim olacağız. Ancak duyduğumuz, OVP’nin ön hatları bakanımızın geçmişini de bildiğim için tek tek uygulanacağına, ülkemizin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğine olana inancımız tamamdır” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR SUNUM YAPILDI

Açıklanan programın teorik temellerinin fazla olduğunu ama gerek yaklaşımı gerek mimari yapısı itibarıyla çok önemli bir sunum olduğunu vurgulayan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, son derece kararlı, piyasa ile uyumlu olan bir programı izlemekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bilecik, bugünlerde ekonomiyi sadece ekonomik yaklaşımlarla değil, aynı zamanda dış dünya yönetimi ile beraber ele almak gerektiğini ifade etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından “Ekonomide Yeni Yaklaşım” toplantısında yapılan açıklamaların ekonomimizin genel beklentileri açısından uzun vadeli, sabır gerektiren bir içerik sunduğunu söyledi.

ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur da Yeni Ekonomi Yaklaşımı’nın nihai hedefler noktasında yaraları sarabilecek çerçevede ele alınmış olduğunu belirtti. Hedeflerin gayet net olduğunu vurgulayan Cesur, şunları kaydetti: “Türkiye dün olduğu gibi bugün de bunu kendi dinamikleri ile başarabilecek potansiyele sahip bir ülkedir.”

#Hasan Ali Cesur
#Güler Sabancı
#Erdal Bahçıvan
6 yıl önce