|

Dünya Kupası ne zaman başlıyor?

2018 Dünya Kupası, 14 Haziran Perşembe günü Rusya'da Rusya-Suudi Arabistan maçıyla başlıyor. Dünyanın en iyi oyuncularının sahne alacağı turnuva TRT'den yayınlanacak. Rusya'nın ev sahipliği kontenjanı nedeniyle doğrudan katıldığı FIFA 2018 Dünya Kupası'nda yer alan 32 takım, 8 gruba ayrılıyor. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. 2018 Dünya Kupası'nda maçlar saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası'nda hangi gün hangi maçlar oynanacak? 2018 Dünya Kupası'na dair tüm bilgilere ve turnuvaya özel olarak hazırlanan fikstüre haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
15:51 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:52 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dünya Kupası.
Dünya Kupası.

Futbolseverlerin büyük bir merakla beklediği 2018 Dünya Kupası, 14 Haziran Perşembe günü Rusya'da başlıyor. 32 milli takımın mücadele edeceği turnuvada 8 grup yer alacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. Dünya Kupası'nda final maçı ise 15 Temmuz Pazartesi günü oynanacak.

Dünya Kupası'nı hangi kanal yayınlayacak?

FIFA 2018 Dünya Kupası diğer dünya kupalarında olduğu gibi TRT ekranlarından yayınlanacak. TRT Spor, TRT 1 ve TRT 4K kanallarından ekranlara gelecek mücadeleler şifresiz olarak izlenebilecek.



Dünya Kupası'nda Video Hakem kullanılacak mı?

IFA Başkanı Gianni Infantino, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin 2018 Dünya Kupası'nda kullanılacağını açıkladı.

Kolombiya'nın Bogota kentinde düzenlenen FIFA Konseyi Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen Infantino, "Önümüzdeki Dünya Kupası'nda Video Yardımcı Hakem sistemini kullanacağız. Yönetim kurulumuzda bu konu gündeme geldi ve oy birliğiyle kabul edildi. Bunun için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Futbolun zamana ayak uydurması gerektiğini belirten Infantino, "Bu sistemi, hakemlerin kullanımına sunarak daha iyi kararlar vermelerini sağlamak istiyoruz. Dünya Kupası'nda VAR sayesinde çok doğru kararlar alınacağını düşünüyorum" diye konuştu.

  • VAR, 2016 Dünya Kulüpler Kupası ve 2017 Konfederasyonlar Kupası'nda da kullanılmıştı.
Tartışılan top 'Telstar'

Turnuva kendi içinde ufak bir sorun taşıyor. Sorun ise futbol topu. Alman üretici firma Adidas maç topu Telstar18'i tanıttı. Adidas, 2014 yılında Brezilya'da düzenlenen turnuva için Brazuca, 2010'da ise Güney Afrika'da düzenlenen turnuva için Jabulani'yi üretmiş, ev sahibi ülkelerden ilham aldığını açıklamıştı ancak bu kez nostaljik bir tasarım sunuldu. O dönem televizyondan rahat görülebileceği öne sürülerek 12'si siyah olmak üzere 32 panel olarak dizayn edilen orjinal 'Telstar' Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası için üretilmişti. Benzer bir tasarım olan 'Telstar Durlast' Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda kullanılmıştı.


Rusya’da dünya kupası için yoğun güvenlik önlemleri

Rusya’da gerçekleşecek olan dünya kupası organizasyonu için güvenlik önlemlerine resmen başlandı. Alkol, silah satışı, ilaç gibi birçok ürün ve maddeye kısıtlama ve yasak getirildi. Rusya’da 14 Haziran ve 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan FİFA Dünya Kupası organizasyonu için ülke genelinde güvenlik önlemlerine resmen başlandı. Rusya’nın 15 şehrinde gerçekleşecek olan müsabakalarda sorun çıkmaması adına güvenlik önlemleri alınarak, ülke içerisinde organizasyon boyunca silah satışı ile gelen turistlerin de silah bulundurması veya ülkeye sokması yasaklandı. Ayrıca alınan kararlar doğrultusunda cam şişelerde alkol ve meşrubat satışları kısıtlandı. Bıçak gibi kesici aletlerin de taşınması ve satışlarının yasaklandığı ülkede, bazı ilaç türlerinin de satışlarına yasak getirildi. Ayrıca Rusya, komşu ülkelerin sınırlarında güvenlik arttırımına gitti. Abhazya tarafından açıklama yapıldı. Sınır güveliği nedeniyle komşu ülke geçişlerine kısıtlama getirildiğine dair çıkan haberlere karşı Abhazya tarafından yapılan açıklamada, “Rusya tarafından Abhazya tarafına turist geçişi konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacak. Sadece ülkeler arası ihracatta kamyon ve tır geçişlerine özel izin ve denetim getirilecek. Bu nedenle Rusya’nın güvenlik önlemleri Abhazya’ya geçişleri doğrudan etkilemiyor” denildi. Gürcistan’dan geçişlerin sınırlı yapıldığı Abhazya’nın tek geçiş noktası Rusya sınırı olan Psou sınır kapısı. Gelirinin çoğunu turizmden elde eden Abhazya’ya turist girişinin neredeyse tamamı bu sınır kapısından gerçekleşiyor.

Dünya Kupası fikstürü

14 Haziran Perşembe günü saat 18.00'de başlayacak olan Dünya Kupası'nda ilk maç Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak. İlk günün 1 maçla geçileceği Dünya Kupası'nda 2. gün 3 mücadele oynanacak. 2. günün ilk maçı Fransa ile Avustralya arasında saat 13.00'de oynanacak. Dünya Kupası fikstüründe maçların genel başlama saati ise 15.00, 17.00, 21.00 olacak.

İşte 2018 Dünya Kupası maçları fikstürü;



#Dünya Kupası
#Rusya
6 yıl önce