|

Düzce’deki depremin ardından Kızılay bölgede çalışmalara başladı

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde sabah saat 04:08 de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen Kızılay, depremzedelere beslenme ve psikososyal destek verirken, geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanlara da battaniye dağıtarak destek sağladı.

10:45 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 16:00 - 23/11/2022 Çarşamba
DHA
Düzce
Düzce

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen, İstanbul ve Ankara gibi birçok ilde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Kızılay bölgede destek çalışmalarına başladı.


"Barınma, battaniye ve gıda gibi hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yanındayız”

Saat 04.08’de meydana gelen deprem sonrası Kızılay’ın Düzce, Ankara, İstanbul Afet Müdahale Merkezleri ile Bolu, Zonguldak, Yalova ve Sakarya Şube Başkanlıklarından 100’den fazla uzman personel bölgede çalışmalara başladı. Bölge şubelerinden de yüzlerce Kızılay gönüllüsü Kızılay ekiplerine destek için sahaya ulaştı.


Kızılay, bölgeye ikram araçlarını ulaştırarak depremden etkilenen vatandaşlara beslenme ve sıcak içecek desteği verdi. Olası bir kan ve plazma ihtiyacına karşı ise Düzce Kızılay Bölge Kan Merkezi’nin acil durum stokları takviye edildi.


100’den fazla uzman personel bölgeye intikal etti

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Müdür/CEO Dr. İbrahim Altan ve Afet Yönetimi Genel Müdürü İbrahim Özer, Düzce Merkez ilçesinde ve Gölyaka’da çalışmaları bizzat koordine etmek için sahaya ulaştı. Genel Başkan Kınık yaptığı açıklamada, “Bu bölge depremlere ve sismik hareketlere aşina. Çok büyük bir panik havası yok. Afet müdahale planlaması çerçevesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Barınma, battaniye ve gıda gibi hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. Kızılay’ın halk sağlığı ekipleri de vatandaşlara psikososyal destek vererek afetin psikolojik etkilerini azaltmayı amaçlıyor.


#Düzce
#Deprem
#Kızılay
1 yıl önce