|

Eczacıbaşı sayesinde yatırım için geldiler

Fahri Sarrafoğlu
00:00 - 6/09/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:51 - 6/09/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Eczacıbaşı sayesinde yatırım için geldiler
Eczacıbaşı sayesinde yatırım için geldiler

Orta ve Doğu Avrupa'nın önde gelen eşdeğer ilaç kuruluşlarından Zentiva Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Jiri Michal Eczacıbaşı sayesinde Türkiye'ye girme kararını verdiklerini daha önce Türkiye'ye yatırım düşünmediklerini söyleyerek bu sayede hep birlikte büyüyeceklerini kaydetti.

Zentiva Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Jiri Michal, Orta ve Doğu Avrupa'daki iddialı büyüme hedefleri doğrultusunda Türkiye pazarına girdiklerini vurgulayarak, bugüne kadar yaptıkları en büyük stratejik işbirliği anlaşmasını Eczacıbaşı ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Michal, “Türkiye'de 2007 yılının birinci yarısında gerçekleşen en büyük dördüncü dış yatırım olan Eczacıbaşı-Zentiva oluşumu, bu başarılı politikayı destekleyen yeni bir adım olmanın yanı sıra, bizi Orta ve Doğu Avrupa ilaç pazarında lider konuma gelme hedefimize daha da yaklaştırdı” dedi.

İLK 10'A GİRECEK

Türkiye'nin genç ve büyüyen nüfusu ile son derece dinamik bir pazar olduğunu ve 2010 yılında da dünyanın en büyük 10 ilaç pazarından biri konumuna geleceğini kaydeden Jiri Michal, Eczacıbaşı-Zentiva ürün skalasından da diğer ülkelere ürün taşınabileceğini ifade etti.

17 yıl önce