|

Efkan Ala’nın iradesiyle FETÖ'cüler temizlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğunu Selami Altınok’a devreden Celalettin Lekesiz, eski Bakan Ala dönemindeki görevden almalara dikkati çekti. Lekesiz, “Efkan Ala döneminde FETÖ’cüler temizlenmeseydi 15 Temmuz engellenemeyebilirdi” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2016 Pazar
Güncelleme: 01:45 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı'na getirildikten sonra emniyet ve valiliklerde önemli değişiklikler oldu. 17-25 Aralık girişiminin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan, ardından İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Selami Altınok, görevi merkez valisi olan Celalettin Lekesiz'den devraldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki devir teslim töreninde konuşan Lekesiz, polis teşkilatının 15 Temmuz akşamı, 81 ilde hukuk dışına çıkmış olan, milli iradeyi çiğnemek isteyen, Türkiye'yi başkalarına teslim etmeyi düşünen hainlere karşı örnek bir mücadele verdiğini söyledi.



GÜÇLÜ İRADEYLE YAPILDI


Lekesiz, konuşmasında, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala dönemindeki görevden almalara dikkati çekerek, “Takdir edilir ki bu irade son iki yıldır eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala'nın ortaya koyduğu güçlü iradeyle polis teşkilatımızdaki FETÖ'cüleri temizleme gayretine girmeseydik, görevden almalar olmasaydı, çözüm yerine sorun üretilseydi o kişiler görevlerinin başında olacaktı. Belki de 16 Temmuz'da Türkiye hiç istemediği bir manzaraya uyanırdı” diye konuştu.



SADECE MEŞRU HÜKÜMET


Altınok da “Mesleğe girdiğim günden beri birlikte olmaktan onur duyduğum genel müdürümüzden, abimizden bu görevi alırken onun bıraktığı noktadan polis teşkilatımızı daha ileri götürmek adına üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Emir alacağımız tek merci vardır, o da gücünü, yetkisini anayasadan alan meşru hükümettir. Demokratik düzenin dışından hiçbir makamdan Türk Polis Teşkilatı'nın emir alması mümkün değildir” dedi. Öte yandan, Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Altınok, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini bakanlıkta düzenlenen törenle Artvin Valisi Muhterem İnce'ye devretti.


#Selami Altınok
#Celalettin Lekesiz
#Süleyman Soylu
8 yıl önce