|

En sağlam çatı

Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için birlikte YSK’ya başvurdu. Yıldırım, “Biz bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir. Bizim ittifakımız aziz milletimizdir” dedi. Başbakan Yıldırım, bu ittifakın arkasında Yenikapı ruhu olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:40 - 5/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için birlikte YSK’ya başvurdu
Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için birlikte YSK’ya başvurdu

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanlığı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

AK Parti ve MHP TBMM Grubu, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı almasının ardından dün Yıldırım ile Bahçeli YSK'ya Cumhur İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanlığı adayı Erdoğan için başvurdu.

MİLLETİMİZİN İŞARETİ

Çıkışta konuşan Yıldırım, "Biz, bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir, ittifakımız aziz milletimizledir. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı ruhu vardır. Adayımızı belirlerken sadece ve sadece Türkiye'nin aydınlık geleceği, milletimizin refahı ve mutluluğu söz konusu olmuştur. Biz, birbirine kaybettirmeyi değil, topyekun Türkiye'nin kazanmasını esas alıyoruz. Dolayısıyla adayımızı, milletimizin işaret ettiği doğrultuda belirledik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak seçimlere katılacak."

HAYIRLI OLSUN

CHP'nin cumhurbaşkanlığı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olarak açıklandığının hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun. Adaylar olacak ve bütün adaylar kendi projelerini, hedeflerini meydanlarda anlatacaklar. Milletimiz herkesi dinleyecek, sonunda ülke için, millet için en doğru kararı verecektir. 24 Haziran'da söz de karar da milletin olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Önce Bahçeli geldi

YSK'ye önce Bahçeli, ardından da Yıldırım geldi. Yıldırım ve Bahçeli'yi, YSK'ya gelişlerinde, Seçim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Murat Özeren, Özel Kalem Müdürü Halit Filiz, AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, MHP'nin YSK temsilcisi Türker Ercan kapıda, YSK Başkanı Sadi Güven de bina içinde karşıladı. Daha sonra iki lider Sadi Güven’in odasına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aday gösteren dosya iki liderin imzalamasının ardından teslim edildi.

BÜYÜK İLGİ

Yıldırım ve Bahçeli'nin YSK'ye gelişinden önce, bina önünde geniş güvenlik tedbiri alındı. Mithatpaşa Caddesi trafiğe kapatılırken çok sayıda partili destek vermek üzere bina önünde toplandı. Yıldırım ve Bahçeli çıkışta bina önünde toplanan kalabalığı selamladı.

#Seçim
#Cumhur İttifakı
#MHP
#AK Parti
6 yıl önce