|

Engin Altan Düzyatan: İlk savaşta ölürdüm

TRT'nin izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, rol icabı da olsa kılıç kullanmanın çok zor olduğuna dikkat çekerek, "Beni o döneme ışınlasalar, ilk savaşta ölürdüm. Gerçek bir kılıçla 5 dakikadan sonra kolum felç oluyor" dedi.

Yeni Şafak
13:40 - 26/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:46 - 26/09/2015 Cumartesi
Diğer
Ertuğrul, dizinin 15. bölümünde Halep Emiri 
el-Aziz'e esir düşmüş ve ölümden son anda kurtulmuştu.
Ertuğrul, dizinin 15. bölümünde Halep Emiri el-Aziz'e esir düşmüş ve ölümden son anda kurtulmuştu.

Diriliş Ertuğrul'un Ertuğrul Gazi'si Engin Altan Düzyatan, rolünün zorluklarını anlattı. Hürriyet'e konuşan Düzyatan, sıcak havada üzerindeki kıyafetleri taşımanın zorluğundan dert yanarken, rol icabı elinden düşürmediği kılıcı 5 dakikadan fazla sallayınca kolunun felç olduğunu söyledi. Diriliş ile at sevdalısı olduğunu da kaydeden Düzyatan, "Bu iş bitince büyük ihtimal at alıp ona bakmam gerekecek. Çünkü vazgeçebileceğimi sanmıyorum" diye konuştu.



Düzyatan şunları söyledi:



"İlk savaşta ölürdüm"


"Dışarısı 36 derece üç kat giysi ile sahne çekiyoruz. Beni o döneme ışınlasalar, ilk savaşta ölürdüm. 1 kilo 750 gramlık kılıcım var bu sette. Gerçek bir kılıçla 5 dakikadan sonra kolum felç oluyor."



"Dizi bitince at alacağım"


"Hayvanlarla aram iyidir. yıllardır köpek besliyorum. Şimdi bir de hayatıma at girdi. Bu iş bitince ne yapacağım bilmiyorum, büyük ihtimal bir de at alıp ona bakmam gerekecek. Çünkü vazgeçebileceğimi sanmıyorum."


#"Diriliş Ertuğrul"
#engin altan düzyatan
#Diriliş Dizisi
9 yıl önce