|

Şenol Güneş'ten önemli açıklamalar

Beşiktaş'ı Süper Lig şampiyonluğuna taşıyan tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yapıyor.

Yeni Şafak
12:04 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 13:07 - 17/05/2016 Salı
Yeni Şafak
Şenol Güneş'ten önemli açıklamalar.
Şenol Güneş'ten önemli açıklamalar.

Beşiktaş'ın şampiyon teknik direktörü Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi. Birbirinden flaş açıklamalar yapan Güneş, şu ifadeleri kullandı.



'Fazla övgüyü hak etmiyorum'

Sezon boyunca haksız eleştiriler aldım, ama şampiyon olduktan sonra da çok fazla övgü aldım, bunların bazılarını hak etmedim.


Şampiyonluğumuzun anahtarı rakipler. Onlar bizi zorladıkça biz daha iyi olduk. Rakipler zayıfsa siz de zayıf kalırsınız ama rakip sizi zorlarsa ki rakip bizi bu haftaya kadar zorladı. Biz de şampiyon olduk. Rhodolfo hariç bütün oyuncular sağlam ve burada forma bekliyor.



Aykut Hoca'nın, Abdullah Hoca'nın, Cihat Hoca'nın, Mustafa Reşit Hoca'nın takımları bizi hep zorladı. Futbolun güzel olması için zorladılar onlara da teşekkür ediyorum. Hakemlere teşekkür ederim. Medyaya teşekkür ederim. Bazen haksız eleştiriler yaptınız, olumlu duruş gösterdik. Bazen doğru eleştiriler yaptınız. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Sayıyı arttırmak önemli ama kaliteyi de arttırmak lazım.



İlk gün geldik, tesiste yapılanmaya gittik. Zaten yönetim yapıyordu biz de destek verdik. Size de anlattım. Benim oyuncum en iyisini giyecek, iyi yerde yatacak, en güzelini yiyecek. Nitekim öyle de oldu. Geçtiğimiz yıllarda Samet Hoca ve Bilic Hoca'nın katkılarının olduğunu düşünüyorum. Bu yıl biz de birşeyler yapmaya çalıştık ve şampiyon olduk. Oyuncularımızı geliştirdik, çalıştırdık ve adil olduk. Sorumluluk aldık, dürüst ve paylaşımcı olduk. Hayallerimizin hayata geçmesi için el ele verdik. Keyif alan, keyif veren takım olmalıydık ve öyle de olduk. Bugün söylemedik bunları, ilk gün söyledik ve başardık. Irk, dil, din ayrımı olmadan fairplay içinde oynadık.



'İşi doğru yaptık, efsaneleştirildik'

İşi doğru yaptığınız zaman, başarı geldiğinde efsaneleştiriliyorsunuz. Taraftarın mutlu olacağı oyun oynamalıydık, basit oynamalıydık, oyunu zorlaştırmadan oynamalıydık. Takımın sistemi, felsefesi, başarısı, başarısızlığı hepimizi ilgilendiriyordu. Sadece benim değil çünkü biz bir ekibiz. Tek vücut, tek nefes olduk ve ses getirdiğimizi düşünüyoruz. Orkestranın uyumu gibi olacağız dedik bunların hepsini yaptığımızı düşünüyoruz. Boş, hayalci, vatan millet kahramanlık hikayesi yoktu bizde. Bunların hepsini gerçekleştirdik. Önce iyi futbol, sonra sonuç almalıydık. Krize asla izin vermedik. Sonuç ne olursa olsun pes etmedik. Oyuncu oynamadığı zaman destek vermek gerekirdi. Sahada 11 kişi oynayacak. Peki 12, 13, 14, 15. oyuncu ne olacak? Sıkıntı çıkmamasını sağlamak önemliydi bunu başardık. Taraftarın hem sayısını hem de kalitesini arttırmak gerekir. Çok iyi, çok coşkulu bir taraftar olduğu anlatılıyordu bunu bizzat gördüm, yaşadım. Taraftar ya sevecek, ya dövecek. Böyle bir duygu olmaz. Çocuğunu hem sevip hem döveceksin böyle bir şey olmaz. Bunu düzeltmek lazım.




'Ne yaparsan yap keyif alarak yap'

Dünya kulübü olmak isteğimiz devam ediyor. Markalaşmak ve bunu büyütmek zorundayız. Biz kesinlikle futbol oynamaktan keyif alacağız. Bundan ne zaman sapmışsak sıkıntı yaşadık. Ne yaparsan yap keyifle yapmalısın. bunu yaparken yorulduk, acı çektik, gözyaşı döktük. Bazen bunu aleyhimizde kullandılar. kafası iyi olmayan oyuncu iyi oynayamaz. Oyuncuların ödemelerinin aksaması sebebiyle krizin olabileceğini söyledim. Yönetim bunu yapmaya çalıştı. İlk dönem iki maçta prim verildi ama ikinci devre her maçta prim verdik. pas pozisyon çalışması yapacağız dedik. Bunu da iyi yaptığımızı düşünüyorum, sizler de idmanlarda gördünüz. Bazı oyuncular koşmayınca idman yapmadık der. Ama önemli olan topla koşmaktır. Zoru başarınca her şey kolaydır. Biz bunu başardık ama biz ikinci olsaydık başarısız görünecektir. Bence birinci de başarıdır, ikinci de başarıdır. Başarıyı paylaştık, ben değil biz dedik, iyi örnek olduk, saygı gösterdik, mazeret üretmedik. Sorun çıkarmadan çözüm aramaya çalıştık.



'Evin, paran, araban olabilir ama rakibe bakacak yüzünüz olsun'

Oyunculara sahiplenme adına ben ayrımcılık yapma gibi bir durum oldu ama o konuları aştık. Kimse mevcut düzenden şikayetçi olmamalıdır. Oraya katkı yapmak, daha iyisi için çalışmak gerekiyor. Bizde de bu anlayış yerleştiği için başarımızın geldiğini düşünüyorum. Eviniz, arabanız, başarınız, ünvanınız olabilir ama karşıya baktığınız zaman yüzünüz olacak mı bunu görmek önemli. Başarı ile başarısızlık karşısında duracağımız yeri iyi bilmemiz lazım. Ekonomisi iyi ama kültürü gerideyse o mutsuz olur. Herkesin takdir ettiği bizim de gurur duyduğumuz Beşiktaş olsun istedik. Bunu da başardık. Ben ilk günden bu güne hep söyledim. Mersin'i 5 -0 yendik çok övdüler, Akhisar'a 2-0 kaybettik kötü dediler. Bana göre en iyi futbolumuzu oynadık. İki Akhisar maçında 5 puan kaybettik bence 6 puan almalıydık. Ölmeye ölmeye geldik diyorlar, ölmeye değil eğlenmeye gelin. Futbol keyif işidir gelin eğlenin mutlu olun. Futbolun ekonomisinin büyüdüğü dönemde bunları geliştirmemiz lazım.



'Elimizdekinin değerini bilelim'

Başarılı olmaktan daha değerli daha önemli şeyler vardır. Birisi şampiyon oluyor, ikinci olan takımın hocası 2-3 yıl sözleşmesi olduğu halde gönderiliyor. Ya da ben şampiyon olmasam gönderiliyorum. O zaman neden 2-3 yıllık imzalıyoruz. Bunların değişmesi lazım. Gidene bakmak yerine elimizdekine sahip çıkalım.




'Gomez geldiğinde kimse mükemmel demedi'

Hiç bir oyuncu mükemmel değildir. Gomez'i aldık kimse mükemmel demedi. O zaman Demba Ba en iyiydi. Gelene gidene çok takılmayın. İdmana çıkmayan benim için önemli değildir. Elimdeki oyuncu benim için önemlidir. Futbol ayakla oynansa da yürek ve akılla oynanması gerekir. Benim takımım bunu yaptı. Son maçta bir çok oyuncumun aklıyla oynayıp tempoyu arttırması beni çok mutlu etti.



'Rakibi düşman olarak görmek yanlış'

Futbolda rakibi düşman olarak görmek doğru değil saygıyı hak ediyorlar oyunun güzel olmasına onlar da ortaktır. Tek başınıza oyun yoktur. Futbol maçından keyif alıyorsanız rakibin de katkısı vardır. Kin nefret ortamını kaldırıp sevgi ortamı oluşturmalıyız. Arkanızda kimin olduğu önemli değil, içinizde doğruluk samimiyet iyi niyet varsa arkanızda ordu da olsa siz daha güçlüsünüz. Nasıl olduğum ne yaptığım nereden geldiğim belli ama bunu tek başıma yapmadım. Çaycısı, sağlıkçısı, malzemecisi hep beraber bir aile ortamı oluşturduk bunu hep beraber başardık. Genel tabloya baktığımızda bizi ve Fenerbahçe'yi başarılı görüyorum. Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor sıkıntı yaşadı. Osmanlıspor, Konyaspor, Akhisar Belediyespor başarılı olan iyi futbol oynayan ekipler. Ligde 5.lik yarışı devam ediyor. Milli Takıma da başarılar diliyorum EURO 2016'da.



'TFF maç planlarını düzgün yapmalı'

Artık bizim için lig bitti. Son maçımıza gideceğiz. Salı günü açıkladılar biz çok şaşırdık. Sezon sonunda 2 günde bir maç mı oynanır. Oyuncular sakatlanır Allah korusun milli takıma gidemezler. TFF planlama yaparken planlamayı düzgün yapsın. Dopingle ilgili bir kişinin işgüzarlığı hem bizi hem Fenerbahçe'yi zan altında bırakıyor ne alakası var Fenerbahçe'yle. Maç programları düzgün yapılmalı. Biz kış günü Karabük'e gittik saat 20'de kış günü buzda karda top oynadık. Maçın saatini gündüze aldıramadık. Ondan sonra kaç maçta değişiklik oldu. Tesise hoca almıyor diyorlar ben koymuyorum kuralı benim akrabam bile giremiyor. Kurallar kişiye göre olmamalı. Yaptığınız işi aşkla yapmazsanız başarı olmaz. Bunu yaptığım halde başarılı olamadığım zaman da oldu ama benim ayakta durmamın nedeni o aşktı. En azından kendinizi mutlu edersiniz içiniz rahat olur. Bugün Beşiktaş olarak şampiyon olduk 3 kupadan birini aldık. Türkiye Kupası'ndan elendiğimize üzülmedim ama Uefa Avrupa Ligi'nden elendiğimize çok üzüldüm. Bu takımın o gruptan çıkıp daha yukarı gitmesi gerekirdi buna üzüldüm.







#Beşiktaş
#Süper Lig
#Şenol Güneş
8 yıl önce