|

Erdoğan Rabat'ta

Başbakan Erdoğan, beraberindeki heyetle Fas'a geldi. Erdoğan'ı Rabat'taki Sale Havalimanı'nda Fas Başbakanı Abulilah Benkiran karşıladı.

Aa
00:00 - 3/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 20:53 - 3/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan Rabat'ta
Erdoğan Rabat'ta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle Fas'a geldi. Erdoğan, başkent Rabat'taki Sale Havalimanı'nda törenle karşılandı.

Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan ANA uçağı, TSİ 17.10'da Rabat Sale havaalanına indi. Eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Başbakan Erdoğan ile Rabat'a geldi.

Havaalanında Erdoğan'ı, Fas Başbakanı Abulilah Benkiran ve eşi Nebile Benkiran, Fas Dışişleri Bakanı Saadettin el-Osmani ile diğer ilgililer karşıladı. Erdoğan, Fas Hava Kuvvetler Komutanlığına bağlı tören mangasını selamladı, karşılama töreninde hazır bulunanlarla tek tek tokalaştı.

Fas temaslarında Başbakan Erdoğan'a refakat edecek heyette, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile iş adamları da bulunuyor.

Fas Kralı Beşinci Mohammed'in mezarını ziyaret etti

Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Fas'ta havaalanına indikten sonra Fas Kralı 6. Mohammed'in dedesi 5. Mohammed'in mezarına geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kral Beşinci Mohammed'in kabrinin bulunduğu anıt mezar içerisindeki Fas Kralı Altıncı Mohammed'in babası Kral İkinci Hasan'ın mezarına da ziyarette bulundu ve her iki mezarda da dua etti.

Anıt mezar hakkında yetkililerden bilgi alan Erdoğan, şeref defterini de imzaladı.

Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Dost ve kardeş Fas Krallığı'na gerçekleştirdiğim ziyaret vesilesiyle, ben, eşim ve beraberimdeki heyet üyeleri, Fas'ın bağımsızlığının mimarı ve modern Fas'ın kurucusu Kral 5. Mohammed'in manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ebedi istirahatlerinde olan Kral 5. Mohammed ve Kral 2. Hasan ile kardeşi Moulay Abdullah'a, Allah'tan rahmet diliyor, aziz ruhları için dua ediyoruz."

Erdoğan'a anıt mezar ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de eşlik etti.

11 yıl önce