|

Erdoğan'dan 3 ülkeye resmi ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşlarının davetlerine icabetle 3-6 Şubat tarihlerinde Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya'yı kapsayan resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Aa
00:00 - 24/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 14:46 - 24/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan'dan 3 ülkeye resmi ziyaret
Erdoğan'dan 3 ülkeye resmi ziyaret

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan'a ziyareti sırasında bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlardan oluşan heyet eşlik edecek.

Erdoğan, ziyaretin ilk durağı Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da, 4 Şubat'ta, Başbakan Petr Necas ile görüşmelerde bulunacak. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, Senato Başkanı Milan Stech ve Temsilciler Meclisi Başkanı Miroslava Nemcova'ya nezaket ziyaretleri gerçekleştirecek.

Erdoğan, Prag'da, Türkiye-Çek Cumhuriyeti İş Forumu Toplantısı'na da katılacak.

Daha sonra Macaristan'a geçecek olan Erdoğan, 5 Şubat'ta Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmelerde bulunacak, ayrıca Cumhurbaşkanı Janos Ader tarafından kabul edilecek.

Başbakan Erdoğan, ziyaret vesilesiyle, Macaristan'ın en eski ve önde gelen üniversitelerinden olan ve bünyesinde 1870'te kurulan Türkoloji Enstitüsü'nü barındıran ELTE Üniversitesi'nde öğretim üyelerine ve öğrencilerine hitap edecek, ayrıca Türkiye-Macaristan İş Forumu Toplantısı'na katılacak.

Erdoğan, 6 Şubat'ta geçeceği Slovakya'da da Başbakan Robert Fico ile bir araya gelecek ve Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparoviç tarafından kabul edilecek.

Ulusal Meclis Başkanı Pavol Paska'ya nezaket ziyaretinde bulunacak olan Erdoğan, Türkiye-Slovakya İş Forumu Toplantısı'na da iştirak edecek.

Başbakan Erdoğan tarafından Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya'ya gerçekleştirilecek ziyaretler, Türkiye'nin, Orta Avrupa'nın üç önemli ülkesiyle ikili ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirilmesinin ve güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası güncel gelişmelerin ele alınmasına imkan sağlayacak.

11 yıl önce