|

Erdoğan'dan 'AB Günü' mesajı: Aşırı sağ ilişkileri zehirliyor

AB Günü'ne ilişkin mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irkçılık ve İslam düşmanlığı kıtaya yayılıyor. Aşırı sağ, Türkiye-AB ilişkilerini zehirliyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, ilişkilerin 'kazan-kazan' anlayışıyla devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak
14:05 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 14:18 - 9/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Avrupa'da yayılan ırkçılığın ikili ilişkileri zehirlediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, ırkçılık ve İslam düşmanlığının Avrupa Birliği'nin geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

Erdoğan, AB ile ilişkilerle ilgili de, "Kazan-kazan anlayışı devam etmeli" dedi.


"Sosyal hastalıklar Avrupa'nın geleceğini tehdit ediyor"

Avrupa'da yayılan ırkçılık ve İslam düşmanlığı gibi sosyal hastalıkların Birliğin geleceğini tehdit ettiğinin altını çizen Erdoğan, "Birliğin kurucu değerlerini ve Avrupa’nın ortak geleceğini tehdit eden bu akımlara karşı birçok Avrupalı siyasetçinin, kısa vadeli hesaplar adına sessiz ve tepkisiz kaldığını görüyoruz" düşüncesini dile getirdi.

"Irkçılık, Türkiye-AB ilişkisini zehirliyor"

Avrupa'daki bu tür politikaların Türkiye-AB ilişkilerini de zehirlediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, ilişkilerin kazan-kazan anlayışı çerçevesinde devam etmesi gerektiğini belirtti. Mülteci krizine yönelik geliştirilen politikaların buna en güzel örnek olduğunu belirten Erdoğan, "Temennimiz, AB ile işbirliğimizi göç, ekonomi, enerji, Gümrük Birliği ve üyelik müzakereleri gibi alanlarda en ileri seviyeye taşımaktır" ifadelerini kullandı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Avrupa Birliği
7 yıl önce