|

Erdoğan'dan Talabani ailesine taziye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin ailesine taziye dileğinde bulundu.

Yeni Şafak ve
18:50 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 18:52 - 3/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin ailesine taziye dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Talabani'nin vefat haberinin ardından merhumun
eşi Hero Talabani'yi ve oğlu Kubat'
ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talabani'ye Allah'tan rahmet, geride kalan aile bireylerine ve yakınlarına ise sabır ve başsağlığı dilediği kaydedildi.
Berlin'de hayatını kaybetti

Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Almanya'nın başkenti Berlin'de hayatını kaybetti.

84 yaşındaki Celal Talabani
18 Aralık 2012 tarihinde felç geçirmiş ve sonunda komada olduğu rapor edilerek Bağdat'ta yoğun bakıma alınmıştı.

Celal Talabani kimdir?

  • Irak siyasi tarihinin ve bölgede yaşayan Kürtlerin en önemli siyasi figürlerinden biri olan Celal Talabani, 1933 yılında Kuzey Irak’ın Kelkan şehrinde doğdu.
  • Lise eğitimini Erbil ve Kerkük’te tamamlayan Talabani’nin siyasete katılışı 1950’li yılların başlarında gerçekleşti. Daha sonra Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (KYB) kurdu. Talabani, 6 Nisan 2005 tarihinde Irak Ulusal Meclisi tarafından cumhurbaşkanı seçildi.
  • 22 Nisan 2006 tarihinde ise, yeni anayasa altında oluşturulan Irak meclisinin seçtiği ilk cumhurbaşkanı oldu ve görevinin ikinci dönemi başladı.
  • 11 Kasım 2010’da Irak meclisi tarafından yeniden cumhurbaşkanı seçilen Talabani, bu görevini sürdürüyordu.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Talabani
#Taziye
7 yıl önce