|

'Erdoğan'ın küresel liderliği tescillendi'

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Birleşmiş Milletler'deki tarihi Kudüs kararıyla ilgili "Oylama adalet duygusunun tecellisi oldu. Oylama dünya 5'ten büyüktür sözünün tescili. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel liderliği tescillendi" dedi.

Yeni Şafak
11:22 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 11:26 - 22/12/2017 Cuma
Diğer
Recep Tayyip Erdoğan ve Mahir Ünal
Recep Tayyip Erdoğan ve Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, A Haber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Birleşmiş Milletler'de alınan tarihi Kudüs kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mahir Ünal, bu kararla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel liderliğinin tescillendiğini belirtti. Oylamanın dünyanın 5'ten büyüktür sözünün tescili olduğunu belirten AK Parti Sözcüsü, "Oylama adalet duygusunun tecellisi oldu" dedi.

'Dünya 5'ten büyüktür diyen Erdoğan'ın küresel liderliği tescillendi'

Ünal, BM'den çıkan tarihi karar sonrası ABD'nin geri adım atıp atmayacağı yöndeki soruyla ilgili de "Şu son 2 günde yaptıkları açıklamalar bir yol haritaları olmadığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Ünal, şu açıklamalarda bulundu:

Oylama adalet duygusunun tecellisi oldu. Bütün bunlar iki şeyi öne çıkarıyor. Bundan sonra, evet kesinlikle BM'nin yapısının reforme edilmesi gerekiyor. Ortaya çıkan güçlü iradenin dünyaya daha iyi yansıması için. Recep Tayyip Erdoğan'ın bir küresel lider olarak da liderliği tescillendi. (İsrail ve Amerika) Son 2 gün yaptıkları açıklamalardan bir yol haritaları olmadığı da anlaşılıyor.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Mahir Ünal
#AK Parti
#Kudüs
#BM
6 yıl önce