|

Ergenekoncu Ertekin Büyükanıt'ın danışmanı

Gazeteci Can Ataklı, Ergenekon'da tutuklanan 'sosyete kuyumcusu' Hayrettin Ertekin'in'in, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın danışmanı olduğunu ileri sürdü. Ataklı, Business Channel'da çalışırken kanalın gizli sahibi olduğunu söyleyen Ertekin'in 'Büyükanıt'ın danışmanıyım. Dolmabahçe görüşmesini bana anlattı" dediğini iddia etti.

İstihbarat Servisi
00:00 - 5/09/2008 Cuma
Güncelleme: 02:22 - 5/09/2008 Cuma
Yeni Şafak
Ergenekoncu Ertekin Büyükanıt'ın danışmanı
Ergenekoncu Ertekin Büyükanıt'ın danışmanı

Gazeteci Can Ataklı eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Büyükanıt'la ilgili şok bir iddia ortaya attı. Ataklı Özalların kuyumcusu olarak ünlenen Ergenekon tutuklusu Hayrettin Ertekin'in, Büyükanıt'ın gizli danışmanı olduğunu ileri sürdü. Ataklı, Kürtçe altyazılı film yayınlandıktan sonra ayrıldığı Business Channel'kın gizli ortağı Ertekin'in kendisine 'Büyükanıt'ın danışmanı ve sırdaşıyım. Dolmabahçe görüşmesini bana anlattı" dediğini iddia etti.

ASKERLER MÜDAHALE ETTİ

Gazeteci Ataklı, 2007'de Business Channel'dan ayrılmasının perde arkasını dün Vatan gazetesinde köşesinde yazdı. Bir yıldır sesiz kalan Ataklı'nın, Büyükanıt emekli olduktan sonra açıklama yapması ise dikkat çekici bulundu. Yeni Şafak'a da konuyla ilgili konuşan Ataklı, Business Channel'dan atılmadığını, ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Ataklı, konuyla ilgili yazı yazmak için Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın görevini tamamlamasını beklediğini belirterek 'Hayrettin Ertekin o dönemde kanalı kışlaya çevirdi. Bundan duyduğum rahatsızlığı, televizyonun resmi sahibi olarak görünen Semih Sadi'ye anlattım' dedi.

PATRON DA BİLİYORDU

Ertekin'in kendisine 'Ben Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın danışmanıyım, sırdaşıyım. Dolmabahçe görüşmesini sadece bana anlattı' dediğini ileri süren Ataklı, Semih Sadi'nin de bu nedenle Ertekin'e karşı çıkmadığını söyledi. Hakkında dolandırıcılık iddiasıyla tutuklama kararı çıkarılan ve halen yurt dışında yaşadığı bilinen Musevi asıllı işadamı Semih Sadi'ye 'Ertekin sizin başınızı yakacak. Bu televizyona zarar verecek' dediğini anlatan Ataklı, Sadi'nin bir gün sonra kendisine gönderdiği mailde 'Can Bey, sizin söylediğiniz her şey doğru ama yapacak bir şeyim yok, baskı çok büyük" dediğini anlattı.

BÜYÜKANIT SESSİZ KALDI

Ertekin'in Büyükanıt'ın adını kullanarak, televizyonda askeri hiyerarşi oluşturmak istediğini anlatan Ataklı, konuyu Büyakınat'a ilettiğini ancak cevap alamadığını söyledi. Ataklı 'Daha sonra üç etkili isimle Büyükanıt'a ulaşarak durumu aktardım. Yine cevap gelmedi. O zamana kadar Ertekin'in 'danışmanlık' konusunda doğru söylemediğine inanıyordum. Ama sonradan öğrendiğime göre Ertekin gerçekten Büyükanıt'a çok yakındı. İstediği an telefon ediyor, paşanın makamına çıkabiliyordu. Bu benim için gerçekte büyük hayal kırıklığı oldu' şeklinde konuştu.

KÜRTÇE FİLM ERTEKİN'DEN

Kanalda asker etkisini kırmak istediğini söyleyen Ataklı bunun rahatsızlığa neden olduğunu ve kendisini uzaklaştırmak için komplo kurulduğunu ileri sürdü. Ataklı, işten ayrılmasına neden olan Kürtçe film yayınlanmasında Ertekin'in parmağı olduğunu iddia etti. Ataklı 'Kürtçe kaset bizde yoktu. Dağıtıcı firmaya kadar soruşturduk. Ertesi gün sorumlunun Ertekin olduğunu öğrendim. Ertekin bir gün önce kanala askerlerle gelmişti. Kürtçe filmi kendi elleriyle oraya koydular. Amaç beni kanaldan uzaklaştırmaktı' dedi.


Örgütün kasası

Ergenekon terör örgütüne yönelik 23 Şubat 2008'de yapılan operasyonda gözaltına alınan Hayrettin Ertekin silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor. İddianamede sosyete kuyumcusu olarak bilinen Ertekin'in, Ergenekon terör örgütünün iletişim - propaganda bölümünde görev yaptığı ve örgüte finansman destek verdiği ileri sürülüyor.Ertekin'in suç dosyası oldukça kabarık:

  • Ertekin'in lig maçlarına şike karıştırdığı telefon konuşmaları Ergenekon iddianamesinde yeraldı.
  • Ertekin bilgisayar 'hacker'ı iki genci, derin devlet adına çalıştığına ikna edip, Yunan bankalarını 300 milyon dolar dolandırdı.
  • Ümran Üzümcü, eşinden boşanmasına karşılık 1 milyon dolarlık tabloları istedi. Ancak Üzümcü'nün eşi bu teklifi kabul etmedi ve devreye Ertekin girdi. Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan Ertekin, 1 milyon doları kendisine istedi.
  • Sedat Peker'in mahkum olduğu 'Kelebek' operasyonunda da Ertekin'in ismi geçti.


  • 16 yıl önce