|

Esad: Arabuluculuğu Erdoğan yapıyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye'nin Suriye-İsrail arasında arabuluculuk yaptığını açıkladı

İha
00:00 - 24/04/2008 الخميس
Güncelleme: 20:51 - 24/04/2008 الخميس
Yeni Şafak
Esad: Arabuluculuğu Erdoğan yapıyor
Esad: Arabuluculuğu Erdoğan yapıyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İsrail'in Türkiye aracılığıyla, Suriye ile barış karşılığında Golan Tepeleri'nden çekilebileceklerini mesajı gönderdiğini söyledi.

Katar'da yayınlanan El Watan Gazetesi'ne demeç veren Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Suriye ve İsrail arasında Nisan 2007 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığında görüşmeler yürütüldüğünü ifade etti. Esad, "Erdoğan, İsrail'in Suriye ile barış yapma karşılığında Golan Tepeleri'nden çekilmeye hazır olduklarını söyledi" dedi. Tel Aviv ile Şam arasındaki müzakerelerin, 2006 yazında İsrail ile Hizbullah arasındaki savaştan sonra başladığına değinen Esad, "Türkiye'nin arabuluculuğunda ortak bir zemin bulmaya ihtiyacımız var" diye konuştu. İsrail ile sürdürecekleri görüşmelerin gizli olmadığını belirten Esad, "İsrail ile görüşmelerde hiçbir gizlilik olmayacak. Tüm konuşmalar açık olacak, ancak direkt değil. Görüşmeler Türkiye aracılığında gerçekleşecek" dedi.

Cumartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'a 1 günlük ziyaret gerçekleştirecek olan Başbakan Erdoğan, Beşar Esad ve Başbakan Naji Otri ile görüşecek. Erdoğan'ın, Suriye-Türkiye İş Konseyi'nde de bir konuşma yapması bekleniyor.


٪d سنوات قبل