|

Esnafa can suyu 30 tedbirle geliyor

Yarın Başbakan Erdoğan'ın açıklayacağı esnaf paketini anlatan Sanayi Bakanı Ergün, programın 7 tane alan ve 30 ayrı tedbiri içeren bir dönüşüm, değişim ve destek şeklinde olacağını söyledi

Aa
00:00 - 9/04/2010 Cuma
Güncelleme: 23:38 - 8/04/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Esnafa can suyu  30 tedbirle geliyor
Esnafa can suyu 30 tedbirle geliyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, esnaf paketinin, 7 tane alan ve 30 ayrı tedbiri içeren bir dönüşüm, değişim ve destek programı olduğunu bildirdi. Bakan Ergün, paketin esnaf ve sanatkarla ilgili bir strateji belgesi olduğunu, esnaf sanatkarın gelişen ekonomik şartlar içerisinde değişimini ve dönüşümünü sağlamak amacıyla hazırlandığını belirtti.

TOKİ'DEN KULLANIM DESTEĞİ

Ergün, esnaf ve sanatkarın krediye ulaşım imkanlarının geliştirileceğini, Halk Bankası üzerinden, Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullanılan kredilerin hacminde bir genişleme sağlanacağını kaydederek, TOKİ'nin imkanlarının özellikle küçük sanayi sitelerinin oluşumunda kullanılabileceğini belirtti ve ekledi: "Paketle, esnaf ve sanatkarın inovasyon, yenilik yapılabilme, kendini geliştirebilme, teknolojiye uyum sağlayabilmesine dönük destekler sağlanacak'

SURİYE VE ÜNİVERSİTE...

Bakan Ergün, Suriye'nin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari ile birlikte Şam'da bulunan Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türk firmalarının Suriye'de, Suriyeli firmaların Türkiye'de yatırım yapmaları, hatta üçüncü ülkelerde beraber iş yapmalarını arzu ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Üniversite- sanayi işbirliği, üretim maliyetini azaltıyor, üretimi hızlandırıyor ve kalitesini yükseltiyor." Suriye Başbakan Yardımcısı Dardari ise, 'Ulusal kalkınma planımız içinde üniversite sanayi diyaloğunun kurulması önemli yer tutuyor' dedi.


Çift hane ihtimali güçlendi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, sanayi üretiminde yıllık bazda yüzde 18,1'lik artış olduğunu kaydederek, 'Bu sevindirici bir gelişme. Geçen yıldan bu yana önemli oranda bir çıkış trendinin var olduğunu görmüş olduk' dedi. Ergün, Türkiye'de 2010'un ilk çeyreğinde büyüme rakamlarının, yüksek bir büyüme tablosunu önümüze koyacağını gösterdiğini ifade ederek, şöyle devam etti: 'Geçen çeyrek değerlendirmesinde, ilk çeyrek değerlendirmesinde çift haneli bir rakam yakalama ihtimalimiz hala var. Bu ihtimal gün geçtikçe güçlenmiştir."




14 yıl önce