|

Faiz oranları gerileyecek

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na dün 4 saat sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, faizlerin ise önümüzdeki dönemde nisbi olarak gerileyeceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2018 الأربعاء
Güncelleme: 00:45 - 11/04/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya

Basına kapalı olarak gerçekleşen Çetinkaya’nın sunumunun ardından milletvekillerinin sorularının çerçevesinin de enflasyon hedefleri, belli ürünlerdeki beklenmedik artış, yüksek faiz eleştirileri ve dövizdeki hareketlilik olduğu öğrenildi.

YAKINDAN İZLİYORUZ

Çetinkaya, dövizdeki hareketliliği yakından izlediklerini belirterek, “Rusya’ya yönelik ABD’nin izlediği tutum ortada. Ruble bir gecede arttı. Son dönemde bu ülkedeki gelişmelerin yanı sıra, konjenkturel dalgalanmaların da etkisi ile döviz kurunda artış görülüyor” dedi. Faizlerin ise önümüzdeki dönemde nisbi olarak gerileyeceğini kaydeden Çetinkaya, ekonominin gücü konusunda bir kaygının bulunmadığını ve korunduğuna vurgu yaptı. Çetinkaya, Merkez Bankası olarak gerektiği zaman adımları atacak imkanların bulunduğunu da sözlerine ekledi.

  • Kolay finans erişimi için teşekkür
  • Bu süreçte, illerdeki oda ve borsalar ile projeye destek veren bankaların tüm şubeleriyle büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 gibi bir oranla 6 ay ana para ödemesiz Nefes Kredisi’nden faydalanmak için tüm KOBİ’lerimizi önce üye olduğu oda veya borsaya, sonra da çalıştığı Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankaları şubelerine başvurmaya çağırıyorum. KOBİ’lerimize bu denli uygun koşullarla krediye erişim imkanı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
#Faiz
#Ekonomi
#Merkez Bankası
#Murat Çetinkaya
٪d سنوات قبل