|

Fethi Yeken Hakk'a yürüdü

Lübnan'da önceki gün hayata gözlerini kapayan Müslüman düşünür Fethi Yeken, doğduğu şehir olan Trablus'ta toprağa verildi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 15/06/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:00 - 15/06/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Fethi Yeken Hakk'a yürüdü
Fethi Yeken Hakk'a yürüdü

Lübnanlı ünlü düşünür Fethi Yeken cumartesi sabahı Lübnan'ın Otildio Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

77 yaşındaki Lübnanlı yazar ve İslami hareket lideri Fethi Yeken'in birçok eseri Türkçe'ye çevrilmişti. 1933 yılında Lübnan'ın Trablus şehrinde doğan Yeken, mühendislik eğitiminden sonra İslami ilimler eğitimi aldı. Yeken, Lübnan'da Müslüman Kardeşler'in temsilciliğini açtı, daha sonra da hareketin lideri oldu. Yeken, Lübnan iç savaşı sırasında da el Mücahidan isimli bir silahlı grup kurmuş ve eylemlere katılmıştı. Hizbullah'ın başını çektiği 8 Martçı İttifak'ın içerisinde yer alan İslami Eylem Cephesi'nin başına geçen Yeken, ülkede Şii- Sünni çekişmesi yaşanmamasını istemiş ve Şii direnişiyle ortak çalışmalar başlatmıştı. Üç yıl önce de bu çerçevede, Şiiler ile Sünnilerin ortak kıldığı bir cuma namazına imamlık yapmıştı.

BEŞ ÇOCUK BABASIYDI

İslami Etütler ve Arap Dili konusunda doktorası bulunan Yeken, evli ve 5 çocuk babasıydı. Türkiye'de 'Müslüman olmam neyi gerektirir?' kitabıyla tanınan Yeken, binlerce kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yeken'in cenaze namazı dün Trablus'ta ikindi namazına mütaakiben kılındı. Yeken'in naaşı defnedileceği mezarlığa, binlerce öğrencisi ve seveninin omuzlarında götürüldü.

15 yıl önce