|

Fethullah Gülen'e barış ödülü

Güney Kore'nin prestijli Manhae Ödülleri, görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Daha önce birçok Nobelli ismin layık görüldüğü Manhae Barış Ödülü bu yıl Fethullah Gülen Hocaefendi'ye verildi.

Cihan
00:00 - 12/08/2013 Pazartesi
Güncelleme: 12:12 - 12/08/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Fethullah Gülen'e  barış ödülü
Fethullah Gülen'e barış ödülü

Manhae Vakfı'nın 1997 yılından beri her sene düzenlediği Manhae Ödül Töreni, bu sene de Kangwondo eyaletine bağlı İnje kasabasında gerçekleşti. Vizyon, edebiyat, sanat gibi birkaç dalda ödül veren Manhae Vakfı, bu sene Barış Ödülü'ne Fethullah Gülen Hocaefendi'yi layık gördü. Ödül törenine Kangwondo Eyalet Valisi Choi Moon-soon, Kore Budistleri önderi Rahip Cha-seung, Kangwondo Eyaleti Emniyet Genel Müdürü Yoon Cheol-gyu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Din İşleri Müsteşarı Kim Song-ho, İnje Belediye Başkanı Lee Soon-seon'un yanı sıra Güney Kore'nin en meşhur 100 şairi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İnje Belediye Başkanı Lee Soon-seon, ödül kazananlara teşekkür ederken, her sene sabırsızlıkla bugünü beklediklerini söyledi. Kangwondo Eyalet Valisi Choi ise eyaletin Manhae Ödülleri sayesinde üne kavuştuğunu dile getirerek Güney Kore halkını dünya ile entegre eden Manhae Vakfı'na teşekkür etti.

Ardından Kore Budistleri önderi Rahip Cha-seung sahneye geldi. Kore'nin bağımsızlık mücadelesinin simge isimlerinden Manhae'nin Kore'nin bağımsızlık mücadelesi döneminde yaptıklarından dolayı iftihar ettiklerini söyleyen Rahip Cha-seung, Manhae Vakfı aracılığı ile kendi alanlarında dünyaya katkı sağlamış kişilere ulaşmanın dünya barışı için önemli olduğunu dile getirdi. Manhae Ödülleri'ni alanlar arasında dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerden, farklı dinlerden kişilerin olduğuna dikkat çeken Rahip Cha-seung, bu ödüllerin kültürlerin kaynaşmasında etkin rol oynadığına vurgu yaptı.

11 yıl önce