|

Fisher: Türk ekonomisi iyi durumda

İsrail Merkez Bankası Müdürü Stanly Fisher, “Türk ekonomisi iyi durumda. Artık eskisi gibi krizlere karşı hassas değil" dedi.

Evin Göktaş
00:00 - 6/03/2008 Perşembe
Güncelleme: 00:45 - 6/03/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Fisher: Türk ekonomisi iyi durumda
Fisher: Türk ekonomisi iyi durumda

İsrail Merkez Bankası Müdürü Stanly Fisher'den, AK Parti iktidarının izlediği ekonomik politikayı olumlu bulduğunu belirterek, "Türk ekonomisi şu anda iyi durumda" dedi.

Aynı zamanda IMF eski İcra Direktörü olan Fisher, Yılmazlar İnşaat Şirketler Grubu'nun Telaviv'deki açılışlarını izleyen Türk gazetecilere önceki gün İsrail ekonomisi hakkında seminer verdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı binasındaki seminerde zaman zaman Türkiye'nin ekonomisini de değerlendiren Fisher, ABD ve Avrupa'da şu anda ciddi anlamda ekonomik kriz yaşandığına dikkat çekti. Fisher, bu krizin Türkiye'yi nasıl etkileyeceğini şimdiden söylemenin zor olduğunu ifade ederek, "Ancak Türk ekonomisi iyi durumda. Dolara karşı çok ciddi anlamda güçlendi. Artık eskisi gibi krizlere karşı hassas değil" dedi.

CİDDİ PROBLEM YOK

Türkiye'nin bu ekonomik krizden ne ölçüde etkileneceğini tahmin edebilmek için Avrupa'daki duruma bakmak gerektiğini kaydeden Fisher, "Çünkü Türkiye Avrupa'ya çok daha yakın. Türkiye'nin durumunu anlamak için, Avrupa'daki durumun netleşmesi gerekir. Şu aşamada Türkiye açısından ciddi bir problem yok" diye konuştu.



16 yıl önce