|

Gazeteciler tutuklanıyor yalanı çöktü

Adalet Bakanlığı verilerine göre, cezaevlerindeki “tutuklu gazeteciler” olarak lanse edilen isimlerin 45'nin hükümlü veya hükmen tutuklu (hüküm özlü) olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:15 - 27/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Gazeteci olarak lanse edilen bu kişilerin çoğunluğu PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine üye olmak veya yardım etmekten cezaevinde. Bazıları da tehdit, gasp, yaralama, öldürme gibi adi suçlardan hapiste.



KUZEY IRAK'TAN BOMBA GETİRMİŞ


Hükümlü Ş.D.'nin cezası Kuzey Irak'tan gelen bombacıya yataklık yaptı. 2013 mayısnda güvenlik güçlerine de saldırı teşebbüsünde bulundu. “Siyabend” kod adını kullanan A.İ., Kuzey Irak'tan bomba düzeneği getirdi A.U. da, 26 Eylül 2012'de yerine getirilen Basın İlan Kurumu Başkanını öldürdü, şef yardımcısını yaraladı. A.O.Ş., 17 bıçak darbesi ile bir kişiyi öldürdü, yaraladığı kişiyi de etkisiz hale getirip 4 bin TL'yi gasp etti.



TARTIŞTIĞI ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ


A.S., tartıştığı iş arkadaşını 2014'de öldürdü. B.A., 1992'de polis aracının tarandığı eylemde yer aldı. Hani'de eyleme katıldı. 2 polisin şehit edildiği, 3 polisin yaralandığı, bir askerin şehit edildiği eylemlerde yer aldı. C.K., bombalı pankart atma eylemine ve kuyumcu soygununa karıştı. E.S. bir kıraathane ile derneğe bombalı saldırıda yer aldı. E.Z. Ankara'da müteahhitlik yapan M.Ç. isimli şahıstan 21 bin 800 dolar gasp etti.



KÜRT VATANDAŞLARI TEHDİT ETTİ


H.D. 2009'da Ağrı'da lastik yakma, güvenlik güçlerine taşlı ve molotoflu saldırı eylemi ile Doğubayazıt'ta zorla kepenk kapattırılmasını organize etti. H.K., 1995'te Esenyurt'ta iki erin şehit edilmesine katıldı. E.İ., Kürt kökenli müteahhit ve taşeronlardan sözde vergi topladı, vermeyenleri tehdit ettiği için hapiste. K.Y. , binbaşı F.Ç.'nin şehit edilmesi eyleminde bulundu, Hozat'ta iki askerin şehit edilmesine katıldı.


#Tutuklu gazeteciler
#FETÖ
#PKK
7 yıl önce