|

Gazze''yi imar ederiz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gazze''ye yardım kampanyasında dün itibariyle 52 milyon 900 bin lira toplandığını açıkladı. Yeni başlığın Gazze''yi yeniden imar etmek olduğunu belirten Görmez, ''Bir ay israf etmezsek Gazze''yi imar ederiz'' dedi.

Ayfer Mallı
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:50 - 19/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Gazze''yi imar ederiz
Gazze''yi imar ederiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başbakanlığın Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlattığı ve TİKA Koordinasyonu ile devam eden Gazze''ye yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Dün itibariyle 52 milyon 900 bin liralık bir meblağın hesaplarda toplandığını belirten görmez, ''Yeni başlığımız ''İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze''yi yeniden imar edelim.'' Bu sadece halkımıza bir sesleniş değildir, bu aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniştir, çığlıktır'' dedi.

MÜSLÜMANLAR ZOR SÜREÇTEN GEÇİYOR

İslam dini ve Müslümanların tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirten Görmez, ''Bir taraftan yanı başımızda kardeş katline sahne olan topraklar, Suriye''de, Irak''ta çok acı hadiseler yaşanırken bir taraftan da Müslümanlar arasındaki bu ihtilaf adeta silahlara dönüşüp, ramazan boyunca Gazze''nin başına bomba olarak yağmaya devam etti'' diye konuştu. Ramazan boyunca Gazzelilerin başına insanlık dışı yöntemlerle bombalar yağdırıldığını dile getiren Görmez, binlerce insanın öldüğünü, milyonlarca insanın mağdur hale geldiğini bildirdi.

BİLHASSA PETROL ZENGİNİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM

Diyanet ve TİKA olarak yardım kampanyasını sürdürmek istediklerini anlatan Görmez, ''Yeni başlığımız ''İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze''yi yeniden imar edelim.'' Bu sadece halkımıza bir sesleniş değildir, bu aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniştir, çığlıktır. Bilhassa petrol zengini Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum. Sadece bir aylık israflarımızı önlersek, inanıyorum ki Gazze''yi yeniden imar ederiz'' diye konuştu.

KONUT İHTİYACI KARŞILANACAK

Gazze''de devam eden yardım çalışmaları hakkında konuşan TİKA Başkanı Serdar Çam ise bombalamanın başladığı günden itibaren Gazze''nin yanında olduklarını ifade etti. Acil ve insani yardımların, içeriden tedarik edilerek yoğun şekilde sevkiyatının yapıldığını bildiren Çam, 12 kamyonluk gıda ve temizlik ürünleri malzemesinin de içeri gireceğini söyledi. Gazze''de her alanda büyük ihtiyaçlar bulunduğunu söyleyen Çam, bundan sonraki süreçte konut ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük çalışma yapılacağını, tarım, hayvancılık ve mesleki konularda, üretime dönük projelerin de geliştirileceğini ifade etti.

Bunların kısa ismini kullanın

''Diyanet İşleri Başkanı ve bir Müslüman olarak, İslam dünyasında olup bitenleri izah etmekte ve sorulan sorulara cevap vermekte zorlanıyorum'' diyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir gazetecinin sorusu üzerine IŞİD hakkında şunları söyledi: ''Hassaten bu tür oluşumların isimlerini telaffuz ederken, sizden istirhamım, kısaltın. Kısaltılmış isimlerini kullanın, ama uzun isimlerini kullanmayın. Çünkü uzun isminde İslam gibi çok mübarek, çok mukaddes bir kelime var.''


10 yıl önce