|

George Soros'un sihirli sözü: Heil Griechenland*

Ünlü spekülatör Soros, tüm dünyayı endişelendiren Yunanistan sorununun çözümü için Almanya'yı adres gösterdi

İstanbul
00:00 - 11/04/2010 Pazar
Güncelleme: 22:49 - 10/04/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
George Soros'un sihirli sözü: Heil Griechenland*
George Soros'un sihirli sözü: Heil Griechenland*

Milyarder yatırımcı George Soros'a göre, 2009 ekiminden beri piysaların dikkatle takip ettiği Yunanistan sorununda sonuç Almanya'da kitleniyor. Soros, "Almanya kredi faizleri konusunda pozisyonunu yeniden düşünürse Yunanistan sorunu çözülebilir" dedi.

Soros, güncel faiz oranlarına göre Yunanistan'ın borçlanma fiyatlarının, Almanya'nın imtiyazlı oranlardan kredi verme isteği nedeniyle abartılı olduğunu belirtti. "Eğer Almanya çözümde gönüllü olursa ve faiz konusunda harekete geçerse sorun çözülür" diyen Soros, Almanya'nın durumun farkına varması gerektiğini belirtti.

ORANLARI ALMANYA ARTIRIYOR

Almanya'nın Yunanistan'a mevcut piyasa seviyelerinin altında faizle fon sağlayıp sağlamayacağına dair belirsizliğin piyasadaki oranları artırdığını söyleyen Soros, Yunanistan tahvil piyasasında hedge fonlara yer olmadığını çünkü riskin çok fazla olduğunu söyledi. Soros, CDS'ler için toksik piyasa terimini kullandı.


Yuan için anlaşma

Para sihirbazı olarak da bilinen George Soros, ABD ve Çin arasında bir sürdir devam eden güçlü Yuan politikası konusunda da açıklamalarda bulundu. Çin'in yuanı revalüe etmesiyle ilgili tartışmaların son günlerde belirginleştiğini ifade eden Soros, "Bir anlaşmaya varıldığı inancındayım" dedi.

* (Yaşasın Yunanistan)





14 yıl önce