|

Gökçek belgeleri Ergenekon'dan

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında ortaya attığı yolsuzluk dosyalarını Ergenekon sanığının servis ettiği belirlendi.

İstanbul
00:00 - 11/08/2009 Salı
Güncelleme: 03:48 - 11/08/2009 Salı
Yeni Şafak
Gökçek belgeleri  Ergenekon'dan
Gökçek belgeleri Ergenekon'dan

Ergenekon'un 3. iddianamesine giren sanık gazeteci Ünal İnanç ile Mustafa G.D arasında geçen konuşma, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki iddiaların kaynağını ortaya çıkardı. Gökçek'le canlı yayında tartışan Kılıçdaroğlu'na Ergenekon sanığı gazeteci Ünal İnanç'ın belge servisi yaptığı belirlendi.

KILIÇDAROĞLU'NA ULAŞTIRALIM

Ergenekon sanığı Ünal İnanç ile Mustafa G.D, 7 Aralık 2008'de dinlemeye takılan telefon telefon görüşmesinde Gökçek ile Kılıçdaroğlu'nun televizyonda yapacağı tartışma öncesinde Gökçek aleyhine dosyaların, Kılıçdaroğlu'na ulaştırılmasını konuşuyor. Görüşmede, Mustafa G.D., Ünal İnanç'a, “Şimdi Kılıçdaroğlu'na bir dosya iletmemiz gerekiyor bir belge… Şeyle alakalı ııııı Belko ile Gökçek'le alakalı” diyor. İnanç'ın ise “Tamam hemen gönderin bana bi şekilde veya birisini göndereyim alsın senden” cevabını veriyor.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Kılıçdaroğlu ile Gökçek, bu telefon konuşmasından 10 gün sonra yani 17 Aralık 2008'de saat 19.00'da gazeteci Uğur Dündar'ın sunduğu haber bülteni programında karşı karşıya geldi. Kılıçdaroğlu, canlı yayında Belko şirketi ve doğalgaz sayaçlarıyla ilgili iddiaları belgeleriyle gündeme getirdi.

HABERAL'LA DA YAKALANDI

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun, Ergenekon yöneticisi olmakla suçlanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal ile ilişkisi de 3. iddianamede yeralıyor. İddianameye giren telefon görüşmelerine göre Haberal, sahibi olduğu Kanal B Televizyonu'na 'kadrolu konuk' olarak çıkardığı Kılıçdaroğlu'yla ilginç bir işbirliği yapmış. Yerel seçimler öncesi geçen konuşmalarda Haberal, Kılıçdaroğlu'na “Çok çok ciddi bir performans gösteriyorsunuz, inanınız biz de burada çalışıyoruz” diyor. Bir başka görüşmede ise Haberal, programda Kılıçdaroğlu'na yönelitlen birçok soruyu kendisinin hazırladığını söylüyor.


Düelloya çıkacaklar dosyayı yetiştirelim

Kılıçdaroğlu'nun Gökçek'le ilgili belgelerinin kaynağına ışık tutan Ünal İnanç ile Mustafa G.D. arasında geçen görüşme şöyle:

Ünal İnanç: Buyur hayatım

Mustafa: Şimdi Kılıçdaroğlu'na bir dosya iletmemiz gerekiyor.

Ünal İnanç: Olur, olur.

Mustafa: BELKO'yla, Gökçek'le alakalı.

Ünal İnanç: Tamam hemen gönderin bana bi şekilde veya birisini göndereyim alsın senden.

Mustafa: Ha şimdi hadise şu.. Bu Belko ile ilgili 2. Ağır Ceza'da açılmış nitelikli dolandırıcılığa ilişkin bir dava, bu iddianame iddianame.

Ünal İnanç: Anladım.

Mustafa: Ve burada malum şimdi düelloya çıkacaklar ya.

Ünal İnanç: Anladım.

Mustafa: Şimdi televizyon düellosuna çıkacaklar ya, çok önemli.

Ünal İnanç: Malum malum.

Mustafa: Çok önemli yani.

Ünal İnanç: Oldu hayatım.

Mustafa: Tamam abi.

Ünal İnanç: Şık olur.



15 yıl önce