|

Google, zor kapatılan reklamlara sahip mobil sayfaları düşürecek

Google internet üzerinde giderek artan aşırı reklam ve ani çıkan reklamlar konusunda bir çalışma başlattı. Kullanıcıların anlık dikkatsizliği, yanlış tıklaması veya reklamı kapatamaması üzerinden prim yapan sayfalar, Google tarafından arama sonuçlarında çıkarılmayacak.

Yeni Şafak
13:12 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 14:12 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Google aniden beliren ve yanlış tıklamaya neden olan reklamlar konusunda önemli bir çalışma yapmaya başladı.

, kullanıcılar tarafından da pek hoş bulunmayan bu reklamlar konusunda ciddi yaptırıma hazırlanıyor.



  • Bu arada belirtelim; Google, sayfalardaki oturum açma ya da yasal bilgilendirme pencereleri gibi beliren pencereler için bir yaptırımda bulunmayacak.

Söz konusu reklamlar bazen o kadar ileri gidiyor ki kapatılmıyor veya kapatma seçeneğine tıklanılsa bile yeni bir sayfada reklam sayfası açılıyor. Bütün bunları değerlendiren

Google

, 10 Ocak 2017 tarihinden itibaren bu tarz reklamlara sahip sayfaların arama sonuçlarındaki sırasını daha aşağılara çekecek. Bu da söz konusu reklamlara sahip sayfaların Google üzerinden ziyaretçi çekmesine engel olacak.



Google'ın arama sıralamasını etkileyecek bu yeni hamlesi internet sitesi sahipleri açısından büyük bir tehdit diyebiliriz. Çünkü sayfanız ilk sonuç sayfasında yer alıyorsa, sitenize gelen trafik yüksek olacaktır fakat 4. veya 5. sayfada çıkan sayfanıza 5 kişi bile tıklamayabilir. Bu da söz konusu reklamlara sahip internet sitelerinin önemli bir değişikliğe gitmesine neden olacağı gibi, kullanıcıların daha az reklamlarla karşılaşacağı anlamına gelebilir.


#Google
#Google arama sonuçları
#Google Mobil
#Google Reklam
7 yıl önce