|

G.Saray finali yarıladı

Ligde tarihinin en başarısız sezonlarından birini geçiren Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale göz kırptı. Sarı-kırmızılı ekip, yarı final ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor'u mağlup etti; 4 Mayıs'taki rövanş öncesi avantaj yakaladı. Galatasaray'ın gollerini Emre Çolak, Yasin ve Podolski kaydetti. Çaykur Rizespor'un tek sayısı Ahmet İlhan'dan geldi

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:39 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Süper Lig'de kötü günler geçiren ve Avrupa kupalarına katılma yolunda Ziraat Türkiye Kupası'nı kurtuluş olarak gören Galatasaray, yarı final ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1 yenerek rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı: 1-3. 2. dakikada ev sahibi ekibin kontratağında sarı-kırmızılı takım defansta 3'e 1 yakalanırken, hızla ceza sahasına giren Orhan Ovacıklı'nın şutunda Muslera geçit vermedi. 9'da Ahmet İlhan'ın sol kanattan açtığı ortaya arka direkte Chevalier'in şutunu kale önünde Carole kornere göndererek tehlikeyi önledi. 12'de Emre Çolak'ın gönderdiği uzun topta Podolski'nin sert vuruşu az farkla auta gitti. 13'te Sneijder, defans arkasına Carole'u kaçırırken, Fransız futbolcu şutunda çerçeveyi tutturamadı. 15. dakikada Yasin Öztekin'in ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Emre Çolak, kaleci Itandje'ı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. 43'te Yasin'in sağ kanattan açtığı ortaya iyi yükselen Sabri'nin kafa vuruşu kaleci İtanje'da kaldı.



İKİNCİ YARI 3 GOL, 2 KIRMIZI KART


Maçın ikinci yarısı, ilk bölüme nazaran daha çok pozisyon içerirken, iki takım da karşılıklı birer kırmızı kart gördü. Önce maçın 51. dakikasında Makiadi ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, 65'te ise Hakan Balta direkt kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 53. dakikada G.Saray'ın Emre Çolak ile kullandığı korner atışında Hakan Balta iyi yükselmesine rağmen topu ağlarla buluşturamadı. 55'te Deniz Kadah sağ kanattan süratle ceza sahasına girerken ortasında altı pas üzerindeki Ahmet İlhan'ın vuruşuyla Muslera'yı aşamadı. 61. dakikada Podolski'nin pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Yasin Öztekin farkı ikiye çıkardı: 0-2. 76. dakikada Sercan'ın sağ kanattan açtığı ortayı Ahmet İlhan arka direkte tamamladı: 1-2. 87'de Orhan'ın sağ kanattan açtığı ortayı Ahmet İlhan kafasıyla tamamladı ancak Muslera yine gole izin vermedi. 90+5'te Podolski sırtı dönük taç atışına sahip olurken, hızla ceza sahasına girdi ve uzak köşeye yaptığı plase vuruşla maçın skorunu belirledi: 1-3.



Özbek'ten hakeme tepki






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Ali Palabıyık'a tepki gösterdi. Hakan Balta'ya gösterilen kırmızı kartın doğru olmadığını belirten Başkan Özbek, “Hakan'a gösterilen kırmızı kart pek yerinde değildi. Rize'nin attığı golü göremedim. Galatasaray istediği bir galibiyet aldı, bundan sonra da galibiyet serimiz devam edecek. Sakatlıklar, eksikler peşimizi bırakmıyor ama biz yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Sakatlık kabusu


Galatasaray'ın büyük kabusu sakatlıklar dün Rize'de de peşini bırakmadı. Sol arka adalesinden sakatlanan Wesley Sneijder, 23. dakikada yerini Olcan Adın'a bırakmak zorunda kaldı. Oyundan yürüyerek çıkan Hollandalı yıldızın son durumu çekilecek MR'ın ardından belli olacak. Maçın 86. dakikasında ise Bilal Kısa geçirdiği sakatlık sonrasında yerini Martin Linnes'e bıraktı. Lukas Podolski'nin de maçın son anlarındaki bir pozisyon sonrası burnunun üst kısmında kısa süreli kanama meydana geldi.



Wesley Sneijder'in 500. maç gururu


Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı, Çaykur Rizespor karşısında kulüp kariyerinin 500. resmi maçına çıktı.




G.Saray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla kulüp kariyerinin 500. resmi maçına çıktı. Yıldız oyuncu, 2002-03 sezonunda ülkesinin takımlarından Ajax'ta başlayan profesyonel kulüp kariyerinde 500 maçta 131 gol kaydetti. Ajax ile ilk profesyonel maçına Şubat 2003'te henüz 17 yaşındayken çıkan Sneijder, bugüne kadar Ajax, Real Madrid, İnter ve Galatasaray formaları giydi. 32 yaşındaki futbolcu, kariyerindeki en önemli kupayı 2009-2010 sezonunda İnter'le Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak aldı. İspanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye'de şampiyonluklar yaşayan Sneijder, G.Saray'la 138 resmi maçta 40 gol attı. Hollandalı yıldız, sarı-kırmızılı formayla 3 yılda ikişer kez Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.



Semih Kaya yine sağ bek


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde Antalyaspor karşısında alınan 4-2 lik mağlubiyetin ardından kupa maçında kadroda değişikliğe gitti. Antalyaspor karşısında 11'de yer alan Linnes ve Olcan'ı kulübeye çeken Hollandalı çalıştırıcı, bu oyuncuların yerine Sneijder ile Koray'a forma şansı verdi. Sağ bek Linnes ve Tarık'ı kulübede oturtan Riekerink savunmanın sağını F.Bahçe derbisinde olduğu gibi Semih'e emanet etti. Sabri ise Semih'in önünde orta sahada görev yaptı. Sakat Selçuk İnan, Chedjou, Denayer, Sinan Gümüş ve cezalı Donk ise forma giymedi.



Önemli bir adım attık


Galatasaray'ın Alman golcüsü Lukas Podolski, Çaykur Rizespor galibiyetiyle kupada final için önemli bir adım attıklarını söyledi. Kupa maçlarının her zaman farklı olduğuna dikkat çeken yıldız oyuncu, “Farklı bir oyunumuz oldu. 3 gol attık, çok da pozisyon bulduk. İyi oynadığımız dönemler oldu. Umuyorum ki bundan sonraki maçta da gerekeni yapıp finale çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.





#Galatasaray
#Ziraat Türkiye Kupası
8 yıl önce