|

Gül, Tarabya'da çay içti (Galeri)

Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazı sonrası vatandaşlarla birlikte çay içti.

İha
00:00 - 23/07/2010 Cuma
Güncelleme: 15:28 - 23/07/2010 Cuma
Yeni Şafak
Gül, Tarabya'da çay içti (Galeri)
Gül, Tarabya'da çay içti (Galeri)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Tarabya Merkez Camii'nde kıldı. Gül, cami çıkışı esnafları ziyaret ederek, bir süre sohbet eti.






Cumhurbaşkanı Gül, Huber Köşkü'nde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Japonya Meclis Başkanı Takahiro Yokomichi ile yaptığı görüşmenin ardından cuma namazını kılmak üzere Tarabya Merkez Camii'ne geldi. Gül'ün gelişi nedeniyle camiye girenler yoğun bir aramadan geçirildi. Cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Cuma namazının ardından camiden ayrılan Gül, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşların alkışlarla karşıladığı Gül, çocuklarla yakından ilgilendi. Bazı çocuklar Cumhurbaşkanı Gül'ün elini öptü. Gül daha sonra Tarabya'daki esnaflarla oturup sohbet etti.



Esnaflardan birinin kırmızı gül hediye ettiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Buradan her geçişimde esnaf arkadaşlarımız sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Her zaman çiçekler verirler. Bende gelip, oturmak isterim. Ama her zaman buradan koşarak geçeriz. Ya havalimanına yetişmek için, ya bir misafiri kabul etmek için geçerim. Sadece el sallarım, ayaküstü uğrarım. Hep arzulamışımdır oturup bir çay içeyim diye" dedi.



Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül aracına bineceği sırada yanına yaklaşan ve ameliyat olmak için Filistin'den Türkiye'ye geldiği öğrenilen Muhammet Muhammet Yasin isimli yaşlı bir adam, Gül'e" Filistin'i unutma" dedi. Gül ise Filistinli yaşlı adamla bir süre sohbet ettikten sonra aracına binerek Huber Köşkü'ne geçti.



14 yıl önce