|

Gül'den Pasifik açılımına destek

00:00 - 10/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 02:58 - 10/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Gül'den Pasifik açılımına destek
Gül'den Pasifik açılımına destek

Hükümetin tüm dünya bölgeleri ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirme politikası doğrultusunda gerçekleşen ve 2 gün sürecek olan Türkiye-Pasifik Adaları Dışişleri Bakanları toplantısı İstanbul Conrad Otel'de dün başladı. Türkiye ile Pasifik Adaları arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliği olanaklarının ele alınacağı toplantıda, katılımcı ülkelere “İklim Değişikliği ve Doğal Afetlerle Mücadele”, “Turizm” ve “Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Yardımları” gibi alanlarda Türkiye'nin yapabileceği somut katkıların belirlenmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de dün akşam Türkiye-Pasifik Ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan bakanları kabul etti.

BABACAN DA HAZIR BULUNDU

Gül, Conrad Otel'de, Mikronezya Dışişleri Bakanı Lorin S. Robert, Solomon Adaları Dışişleri Bakanı William Hamoe, Samoa Adalet Bakanı Mesi Galo, Palau Devlet Bakanı L. Shmull, Papua Yeni Gine Dışişleri Bakanı Samuel Abal, Tuvalu İçişleri Bakanı Willy Telavi, Vanuatu Dışişleri Bakanı Andre Wells, Fiji Dışişleri Bakanı Epeli Nailatikau, Marshall Adaları Dışişleri Bakanı Tony Brum, Cook Adaları Adalet Bakanı Tangata Vavia, Kiribati Dışişleri Bakanı Kouraiti Beniato'yu kabul ederek, bir süre görüştü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Ali Babacan da hazır bulundu.


Nazar değmesin!

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Pasifik Ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı dolayısıyla İstanbul'da bulunan bakanların eşlerine Mısır Çarşısı'nı gezdirdi. Konuklar, özellikle nazar boncuğu içeren kolye, küpe ve bileziklerden satın aldı.


16 yıl önce