|

Gül'den uçak jesti

Haber Merkezi
00:00 - 11/10/2011 Salı
Güncelleme: 03:43 - 11/10/2011 Salı
Yeni Şafak
Gül'den uçak jesti
Gül'den uçak jesti

Resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi'nin uçağı arızalanınca devreye Cumhurbaşkanı Gül girdi. Topi, Ankara'dan gönderilen GAP uçağıyla geldi ve Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edildi.

Üç günlük resmi ziyaret için dün sabah saatlerinde Ankara'da olması beklenen Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'nin uçağı arızalanınca Tiran'dan havalanamadı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girerek sorunu çözdü.

Topi, uçağında meydana gelen arıza nedeniyle Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan havalanamadı. Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatıyla özel uçak GAP Tiran'a gönderildi. Konuk cumhurbaşkanı öğle saatlerinde Türkiye'den gönderilen GAP uçağı ile Esenboğa Havalimanı'na indi. Topi'yi havaalanında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz karşıladı. Bu gecikme nedeniyle konuk cumhurbaşkanının temaslarının saatleri de değişti.

Topi, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile konuk cumhurbaşkanının eşi Teuta Topi de tören sırasında cumhurbaşkanlarına eşlik etti. Gül ve Topi, başbaşa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Bamir Topi ve beraberindeki heyetle bir görüşme yaptı.


13 yıl önce