|

Güzel anılarla uğurlandı

Ahmet Ertegün son yolculuğuna hakkında anlatılan güzel anılarla uğurlandı. Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Gül, "Ona Türkiye'ye yaptığı katkılardan dolayı bir 'hizmet ödülü' verdik ama teslim etmek nasip olmadı " dedi.

Seda Baştuğ
00:00 - 19/12/2006 Salı
Güncelleme: 01:20 - 19/12/2006 Salı
Yeni Şafak
Güzel anılarla uğurlandı
Güzel anılarla uğurlandı

Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün, dün öğle vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan namazın ardından, dedesinin kurucusu olduğu Özbekler Tekkesi'nde toprağa verildi. Ertegün'ün cenazesi dün saat 11.00 sıralarında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne götürüldü. Ertegün'ün eşi Mica, yeğenleri Leyla, Rüstem ve Aslı Ertegün, avlunun girişinde taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine katılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün ve yakınlarına taziyelerini sundu. Cenazeye, Amerika ziyaretinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen bulunduğunu belirten Gül, Ertegün'ün büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Üzüntümüz çok büyük. Onun Amerika'da Türkiye için yaptıklarını hiç kimse yapmadı. Ona bir hizmet ödülü vermiştik ama teslim edemedik. Kendisine ödülden bahsettiğimizde çok sevinmişti" dedi. Cenazeye sanat, siyaset ve iş dünyasından katılan bazı isimler şöyle: Abdullah Gül, Muammer Güler, Bülend Ulusu, Rahmi Koç, Ali Koç, Cem Hakko, Cefi Kamhi, İnan Kıraç, Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök, Kerem Görsev, Gürer Aykal, Zülfü Livaneli, Deniz Türkali, Ali Rıza Binboğa, Kenan Doğulu, Sezen Cumhur Önal, Ahmet San, İzzet Öz, Warner Music Amerika Başkanı Lyor Cohen, Atlantic Records Başkanı Craig Kallman, Rolling Stone Dergisinin sahibi Jann Wenner, ünlü müzisyen Kid Rock, Warner Müzic Başkan Yardımcısı Kevin Liles, Time Warner Ceo'su Lyner Kohen, Ertegün'ün ortağı Dave Reed.


Babam gibiydi

Cenaze namazında bulunmayan ancak defin töreninde Ahmet Ertegün'ün Özbekler Tekkesi'ndeki mezarı başında dua eden Tarkan, Ertegün'ün kendisi için çok özel bir insan olduğunu ifade ederek, “Anılarıyla tavsiyeleriyle bana yol gösterdi. Bana çok emeği geçti. Benim için bir baba gibiydi” dedi.


Müziğin kendisi

Ünlü müzisyen Kid Rock Ahmet Ertegün'ün tanıdığı en harika insan olduğunu dile getirerek, “Çok insan, çok yer, çok şey gördüm ama kesinlikle en harika insanlardan biri oydu” dedi. Ertegün'ü çok sevdiğini söyleyen Kid Rock, “Kendisi iyi şarkı söyleyemezdi. Ama müziğin ta kendisiydi” dedi.


Önceliği Türkiye'ydi

Warner Music Amerika Başkanı Lyor Cohen duygularını anlatırken “Hayatının bir kaydı çıkarılsaydı, kesinlikle mükemmel olduğu görülürdü. Onu şimdiden özlüyoruz. Müzikten daha fazla sevdiği tek şey Türkiye idi” dedi.





17 yıl önce