|

Halkın sesi kısıldı

DİSK Genel Başkanı Tokmak halkın sesini duyuracağı kanalların kapatıldığını belirterek, Ankara'daki olaylar sonrasında gösterilerin iptal edilmesini protesto ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/04/2001 Cumartesi
Güncelleme: 14:39 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

DİSK yöneticileri, bazı illerde protesto gösterilerinin yasaklanmasını protesto etti. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu bugün Çağlayan Meydanı'nda yapılması planlanan "Yoksulluğa ve yolsuzluğa hayır" mitingi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Genel Sekreter Murat Tokmak, Taksim Meydanı'nda DİSK yöneticileri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, 14 Nisan'da Emek Platformu'na üye çalışanlar ile birlikte Çağlayan Meydanı'nda "Yolsuzluğa ve yoksulluğa hayır" mitingi düzenleyeceklerini söyledi. Tokmak, işçi ve diğer emekçilerin talepleri doğrultusunda yapılan bütün görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını, bunun üzerine Emek Platformu'na üye sendikalar ile birlikte alınan karar doğrultusunda yarın Çağlayan'da olacaklarını ifade etti.

Açıklamada bile gerginlik

Ankara'da meydana gelen olaylar sonrasında Ankara, Bursa, Tekirdağ ve Kahramanmaraş'da düzenlenecek olan protesto gösterilerinin güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini belirten Tokmak, haklı taleplerin dile getirmek amacıyla meydanlara ineceklerini kaydederek, alınan yasaklama kararlarını protesto etti. Emek platformuna üye sendika yöneticileri ile yapılan toplantılarda Ankara'da yaşanan olayların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Tokmak, miting sırasında aralarına kesinlikle bölücü örgüt mensupları ile benzer kışkırtıcıları almayacaklarını belirtti. Açıklama sırasında DİSK yöneticileri ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

TBB'den esnafa destek
Bu arada Türkiye Barolar Birliği, anayasal toplantı ve yürüyüşleri desteklediklerini ifade ederek, bunları fırsat bilen çapulcuları ve saldırıları nefretle kınadıklarını bildirdi. Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada, yasa hükümleri çerçevesinde, açık veya kapalı yer toplantıları, yürüyüşler düzenleme ve yapmanın özel ve tüzel kişilerin en doğal anayasal ve demokratik hakları olduğu kaydedildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce