|

'Has' adam dualarla...

Hayırsever işadamı Kadir Has, Fatih Camii'nde ailesi, siyasiler, işadamları, sevenleri ve vatandaşların katılımıyla dualar ve gözyaşları eşliğinde ebedi yolculuğuna uğurlandı

İstihbarat Servisi
00:00 - 25/03/2007 Pazar
Güncelleme: 00:18 - 25/03/2007 Pazar
Yeni Şafak
'Has' adam dualarla...
'Has' adam dualarla...

Geçirdiği kalp krizi soncu 86 yaşında hayata ve sevdiklerine veda eden hayırsever işadamı Kadir Has, dün çok sayıda siyasetçi, işadamı ve vatandaşın katıldığı törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kadir Has için ilk tören, kendi adını taşıyan Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nda yapıldı. Törene, Kadir Has'ın eşi Rezan Has, manevi oğulları Can ve Nuri Has, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Muammer Güler, Has'ın yakınları, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve sevenleri katıldı. Milli Eğitim Bakanı Çelik, “Kadir Has'a, nerede ihtiyaç var dediysek oraya okul yaptırdı. Sahip olduklarını milletiyle paylaşmaktan mutluluk duyan bir insandı” dedi.

Dışişleri Bakanı Gül, ise Türk milletinin büyük bir hayırseverini kaybettiğini belirterek, “Siyasete katıldığımdan beri çok yakın dostluğumuz oldu. Ne zaman arasa yapacağı hayır hizmetiyle, eğitim yardımıyla ilgili arardı. Kendi özel işiyle ilgili beni hiç aramadı” diye konuştu.

KALABALIK AVLUYA SIĞMADI

Törende manevi oğulları Nuri Has ve Can Has da birer konuşma yaparak, Kadir Has'ın yürüttüğü eğitim hizmetlerini kesintisiz devam ettireceklerine dair ant içtiler. Törenin sonunda iki din görevlisi Has için dua etti. Kadir Has'ı öğrenciler üniversiteden karanfillerle uğurladı.

Kadir Has için daha sonra Fatih Camii avlusunda devlet töreni düzenlendi. Kadir Has'ın eşi Rezan Has, manevi kızı Alina Has, gelinleri Selin ve Ahu Has, manevi oğulları Nuri Has ve Can Has taziyeleri kabul ettiler. Törene Has'ın yakınları, Başbakan Tayyip Erdoğan ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Yücel Yılmaz, üniversiteden öğretim üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Törene katılamayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt çelenk gönderdi. Kadir Has'ın naaşı, öğle namazını müteakip kılınan cena namazının ardından, Küçükyalı'daki aile mezarlığında toprağa verildi.


Oğulları hizmet için ant içti

Başbakan Erdoğan, Has ailesine taziyede bulundu. Kadir Has'ın manevi oğullarından Can Has ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Kadir Bey bizi yetiştirip hayatı öğretti. Onun çok değer verdiği ve bugün çatısı altında bulunduğumuz Kadir Has Üniversitesi'ni, Kadir Has Vakfı'nı ve bütün kurumlarını daha ileriye taşıyacağımıza ve çok değer verdiği aile birliğini koruyacağımıza huzurunuzda şerefim üzerine ant içerim.” Diğer manevi oğlu Nuri Has da, “Servetini halkıyla paylaşmaktan mutluluk duyardı. Biz de hizmetlerinin devamı için ant içeriz” dedi.


17 yıl önce